Spring naar bijdragen

kruidenthee67

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    9.434
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    70

Berichten geplaatst door kruidenthee67

  1. Hoi,

    'Het werkt als je er aan werkt'...vind ik nog steeds een mooie.

    En ja, dat is bij iedereen anders, het alcohol de baas worden proces. Ik zie ook wel 'wetmatigheden'.  Stappen waar de meeste wel mee te maken krijgen.  Voor de één werkt er fulltime mee bezig zijn, voor de ander niet.  Wel of geen externe hulp, forum. Veel lezen over het onderwerp.  Mijn boodschap is, doe vooral wat voor jou werkt.  

    Het forum is voor mij zeker heel helpend geweest.  Ik ben sinds begin dit jaar weer wekelijks te vinden bij een AA groep. En dat is voor nu enorm waardevol. Een groep waar ik me thuis voel.  Ook daar herken ik wel bij een aantal het wittebroodsweken gevoel. De roze wolk werd het vorige week genoemd. Ja, dat kan een valkuil zijn.  En ja, sommigen vallen terug, en anderen niet.  Het heet niet voor niets herstel proces. A way to go. Jezelf voorbereiden, dat lijkt me prima.  En dan nog, trek kan je echt overvallen.  Ik weet nu dat ik het uit moet spreken, en altijd iemand kan en mag bellen.  Mijn maatje, of iemand van de groep. 

    Wat mij heeft geholpen en ook nu weer (na een terugval) is 'het besluit'.  Drinken is geen optie. Punt.  En het uitspreken, delen.  Schaamte speelde op de achtergrond toch nog mee heb ik ontdekt. 

     

    Zelluf doen, niet alleen.

     

    Keep up the good work.

  2. Ik schrijf hier niet meer vaak. Maar lees nog wel mee. 

    Dat is hoe voor mij het proces werkt. In het begin heeeeeel fanatiek (euh..iets met verslavingsgedrag :))

    Het forum is voor mij belangrijk geweest en nog, maar op een andere manier. De herkenning, vooral van de stappen, fasen in het proces van herstel.  Zeker in de beginfase er elke dag mee bezig zijn. Want het werkt als je er aan werkt. Op alle vlakken.

    Vanavond ga ik naar 'mijn groep'.  Na de terugval heb ik weer een AA groep opgezocht. En in deze groep voel ik me 'thuis'.  Een grote groep, met een grote diversiteit, veel eigen-wijsheid en eigen-zinnigheid. Ik kijk uit naar die avonden.  Het lijkt wel een forum, maar dan in RL. Ik kijk uit naar die twee uurtjes met die bijzondere, lieve mensen. 

    Naar de verbinding die ik daar ervaar. Dat is voor mij  echt ondersteunend.

    Waarom schrijf ik dit hier? Misschien om het voor me zelf te bekrachtigen, dat ik het 'nodig' heb. Zelluf doen, niet alleen, schrijf ik altijd bij de ander. En dat geldt zó voor mezelf.  De ander gaat 'het' niet voor je oplossen. Uiteindelijk doe je het gewoon helemaal zelf, voor je zelf. Niet drinken. Gewoon 'zijn'.  Met alles erop en eraan. 

    Oskar raakte me met zijn woorden, 'ik wil mezelf wissen'. Ja, dat wilde ik ook. Nu niet meer.

     

    De 'waaroms' worden minder belangrijk, de 'hoe' ga ik het dan wel doen komen op de voorgrond.

    Eén ding staat vast: alcohol staat niet in het rijtje 'hoe' ;)

     

    Voor iedereen: keep up the good work:rose:

  3. @Spirit ruim een maand geleden ging ik met lood in mijn schoenen naar mijn groep, om op te biechten dat ik een terugval had gehad.  De opluchting was groot en door eerlijk te zijn kon ik uit schuld en schaamte blijven. Voor mij noodzakelijk om de draad weer echt op te pakken.  Ik had  allerlei scenario's bedacht om het niet te doen. Ofwel het smoezenboek, mezelf voor de gek houden.  Ik weet zeker, dat dat weer voldoende aanleiding zou zijn voor een volgende terugval. Oud gedrag, waar ik niet in terug wil komen.

    Je zou jezelf echt tekort doen, door het niet te vertellen.  Als je bang bent voor oordeel oid (wat eigenlijk niet kan/mag in een AA groep) zou je ook kunnen zeggen: ik wil het alleen melden en niet dat iemand reageert.  Ook geen goedbedoelde adviezen. Gewoon niet.  KMW gewenst :rose:

     

     

     

     

     

  4. Op 5-10-2023 om 19:26 zei Oskar:

    Simpelweg het idee dat het weer binnen mijn mogelijkheden lag ineens. Geen noodzaak om te vluchten of te verdoven, want ik vind mijn leven nog steeds zeer aangenaam. Ik ben er wel van geschrokken hoe razendsnel ik ineens bleek te kunnen terugvallen in 'oud gedrag'. Ik dacht dat op basis van de positieve veranderingen in mijn leven van de laatste jaren dit risico klein zou zijn.

    Na vijf jaar twee keer een terugval.  En het meest angstaanjagende was het acuut in 'oud gedrag' terecht komen.  Bizar.  Na de eerste gelijk AA opgezocht, maar blijkbaar toch nog niet helemaal terug....nu heb ik voor mezelf 'het besluit', stap 1 weer helemaal helder. Ik wil niet meer naar terug naar dat 'oude', afschuwelijk.  Ik probeer het vooral ook simpel te houden: niet drinken. Punt.

     

    Keep up the good work:rose:

     

     

     

  5. Tja Oskar, dat weet je dan ook weer;) 

    Dank voor het delen, want deze ervaringen zijn hoe raar het misschien ook klinkt helpend, voor anderen.

     

    Ik lees dat je het sobere pad weer op gaat, lerend van je experiment.  Daarbij wens ik je alles wat je nodig hebt om het te blijven volgen.  Keep up the good work :rose:

     

     

     

  6. Goeiemiddag,

    Ja, warm....ik kan er wel van genieten. Ook wel een beetje luxe, werkplek ligt in de tuin, zonnescherm dicht...theetje....watertje.

    Blij om te ervaren dat ik 'weer stevig in het zadel zit' zoals de praktijkondersteuner dat een aantal jaren terug  noemde. Ofwel dat drank, de gedachte aan, zucht er minder is.  Het besluit heeft weer vorm gekregen.  Vandaag al vroeg gewandeld.  De werkende dingen weer oppakken en toepassen....want ja, weten doe ik het allemaal wel. 'Doen' is de uitdaging.  En soms 'niet doen'. 

    Fijne dag allemaal en keep up the good work.:rose:

  7. Op 2-9-2023 om 12:31 zei Artemis:

    De winst van een alcoholvrij leven. En die rare weemoed. iets met vroeger was alles beter. En dat is absoluut niet waar. Vroeger was er chaos. Nu is er rust en leuke dingen. 

     

    En voor mij ook chaos :) 

     

    Op naar de 1000 dagen, keep up the good work :rose:

  8. Bedankt @GewoonDoen  voor je bericht. Ik dacht dat ik mijn berichtje op mijn draad had geplaatst, maar dat is dus niet zo..nouja, dat maakt ook niet uit.  Ik ben hier niet meer echt actief, lees wel mee.

    Fijn om te horen dat het goed met je gaat.

    Ja, de focus gaat weer de andere kant op. Ik weet dat ik het kan.  Nog belangrijker, ik wil het ook.  Bizar dat het dan na vijf jaar toch gebeurt.  En het is echt geen optie, oplossing of wat dan ook.  Mindfuck. In de groep zei iemand :  Heimwee...dat vond ik wat raar...maar ik maakte mezelf wel even wijs dat het 'fijn' kon zijn voor een keer...niet denken, voelen...even 'weg'.  Overigens gebeurt dat allemaal niet zo bewust, dat is meer wat ik achteraf zie. Hoe het loopt, en dat betekent dat ik alert moet zijn op de signalen.  Die zijn er wel.  En hoe te handelen weet ik ook.  Dusse...no excuus.  Doorgaan op het ingeslagen pad.  Ik ben niet bang, maar heb heel goed in de gaten, dat als de deur niet dicht gaat, er een tijd van ellende aanbreekt, met alles erop en eraan, dat gaat heel snel. Dat vraag toch echt andere keuzes. Wat dat betreft maak ik mezelf niks wijs:)

    Ik ervaar veel steun van mijn maatje en van de AA groep waar ik begin van het jaar na de vorige uitglijder naartoe ben gegaan.  

    Keep up the good work:rose:

     

     

  9. Hoi Pytje,

    LJ verwoordt het mooi.

    Ik wil je een :heart: onder de riem steken.  En je KMW wensen.

    Je bent goed zoals je bent, nu, op dit moment.  Externen kunnen je helpen op je weg, om je eigen wijsheid te volgen. Je 'doet' het zelluf.  Alles is er al, ook in jou.  Daar op mogen, durven, kunnen, willen vertrouwen :)

     

  10. Goeiemorgen,

     

    Etty, Yana, jullie verwoorden heel fijn hoe ik het ervaar.

    Dat stukje onvolwassenheid, emoties niet goed kunnen reguleren....dat.

    'We' willen graag de quick fix, goed voelen. Liefst door de ander gefaciliteerd.  Bevestiging, goedkeuring van buitenaf, geen nare dingen voelen. En eigenlijk voelen rare dingen soms ook oncomfortabel.  Dat dronk ik weg. 

    Stoppen met drinken heeft mijn leven niet gemakkelijker gemaakt, ben niet beter gaan slapen, voel me niet plots energieker en zo.  Het heeft me wel in beweging gezet, sta niet stil in ontwikkeling, om te leren dealen met 'het leven' en alles wat erbij komt kijken.  Wat mij opvalt, oa door groepen te bezoeken is dat elke stopper hier mee geconfronteerd wordt, in meer of mindere mate. Wat je er mee doet, dat is ook voor iedereen anders.  Stoppen met drinken is een verandering, en die heeft gevolgen.  Vraagt ander gedrag. Voor mij, volwassen gedrag en verantwoording nemen :blush: En dat kan best lastig zijn. 

    Eén ding is zeker, met alcohol in mijn lijf is groei, ontwikkeling niet mogelijk. En ik ben nooit te oud om te leren.  

     

    Keep up the good work all:rose:

  11. Eén ding weet ik zeker: met alcohol erbij komt het niet goed.

    Heel knap, dat je niet drinkt.  Maar ook zwaar om zo te worstelen met depressieve gevoelens en somberheid. En ik kan me voorstellen dat de gedachten aan alcohol blijven opspelen Even niet willen voelen. Tenminste dat is wat ik daarbij ervaren heb. 

    Ik weet niet of je ook hulp, therapie, of wat dan ook hebt gehad in de afgelopen drie jaar.  Handvatten om nuchter met de 'moeilijke dingen van het leven' om te gaan.  Iedereen doet dat op zijn manier, en er is vast een manier die bij jou past.  Zelluf doen, niet alleen.  

    KMW gewenst.

     

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...