Spring naar bijdragen

kruidenthee67

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    9.434
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    70

Statusupdates geplaatst door kruidenthee67

  1. Een terugval, uitglijder. Gisteren. Balen.

    Knietjes afvegen...kroontje recht en verder. Dat betekent uitspreken naar partner, maatje en morgen in de meeting. Daar zie ik tegenop. Schaamte is aanwezig.  Gevoel van 'falen'...want he, ik kan het toch gewoon meteen goed en zo? (sprak zij cynisch). 

    Ja balen, reflecteren, niet blijven hangen. En doen wat werkt.  'Vandaag is een nieuwe dag' zei mijn man heel lief vanochtend.  Jaja... is mijn primaire reactie...en die 'fout' is er, onherstelbaar zegt mijn hoofd...schiet ik daar wat mee op? Nee. KMW, de terugval is er, kan ik nu niet meer veranderen. Ik heb wel een keuze in hoe ik er nu mee omga.  Niet in drama. Incasseren, leren en verder.  Dat is wat ik wil. 

    Het gedrag wat bij het drinken komt kijken is naar en destructief. Stiekem, verstoppen....er mijn eigen geheim van maken.  Het recept voor een volgende misstap, daar kan ik zeker van zijn.  Nee dus, dat niet meer. Alert zijn, waarnemen/voelen waar ik uithang en daar naar handelen. Rust, structuur...communiceren. En doen.  Ik weet het allemaal wel.....

     

    Keep up the good work all.

     

  2. Nederigheid en eerlijkheid.

    Ik ben uitgegleden. Van vrijdag op zaterdag. 

    Niet verwacht dat me dat zou gebeuren. Achteraf, analyserend waren er wel signalen. Die heb ik genegeerd, niet serieus genoeg genomen. 

    Niet fijn. 

    Ik kwam weer op een plek waar ik NIET meer wil zijn. Dat is me heeeeeel helder geworden. Ik voel geen schaamte, wel teleurstelling, verdriet. Ook wel een soort relativering..kan dat niet goed verwoorden.

    Gelukkig is het de volgende ochtend meteen uitgesproken. Ook opgemerkt dat er iets niet in de haak was. Klinkt gek, maar ik ben blij dat ik daarin 'gezien' ben. 

    Mijn uitdaging na deze misstap is, geen drama maken maar ook niet bagatelliseren. Daar zit iets tussenin, dat is kijken naar hoe het zo kwam, en helder maken wat ik volgende keer moet doen. Bedankt ook maatje.

    Laten we het er op houden dat mijn emmertje aardig vol was gelopen en ik mijn selfcare verwaarloosde.  Het gekke is dat het op zich ook wel weer een stuk beter met me gaat...dus wat het nou precies is geweest? Toch een drang naar 'verdoving'...niet voelen. 

    To do:

    - Communiceren.  Maatje bellen als ik merk dat de drang te groot is. Die split second die er wel is op de noodknop drukken.

    - Communiceren ook hier thuis. Ik heb wel genoemd dat ik die open fles zag staan een paar weken terug, maar ook gezegd dat ik het wel kon handelen. Niet dus. En ergens verwachten dat mijn partner dat wel oppikt. Nee, dat is niet zo. En mijn verantwoordelijkheid uiteindelijk.

    - Wandelen

    - Schrijven

    - Beeldend weken

    - Rust nemen

    - Leuke dingen ondernemen

    - Begrenzen, nee zeggen, agenda goed bewaken

    - Goed voor mezelf zijn. Compassie

     

    Ik baal van de vijf jaar. Ik weet dat ze niet weggegooid zijn. Ze zijn de basis om het nu weer gewoon op te pakken. Dat is opnieuw een besluit.

    Vandaag drink ik niet.

     

    Keep up the good work :heart:

  3. Dinsdagochtend, 5 januari...het jaar gaat gewoon door...gelukkig maar. Niks 'nieuws', frisse start, voornemens...of ja gewoon? Dat nou ook weer niet. Corona, lockdown...beperkingen en vrijheid tegelijk. Raar, oncomfortabel...ook fijn...dubbel. Zoals alles twee kanten heeft in het leven.  Door het sluiten van de scholen is mijn verwachtte drukke agenda plots relatief leeg. 

    En het is maar net aan welke kant ik 'wil' zijn. Ja, wil zijn...ik kan kiezen.  Of ik mee ga in mijn drama. Of ik moeilijke dingen uit de weg ga, of ze juist aan ga om er van te leren.  En soms ook nee te zeggen om van te leren :) Met een gezonde dosis nieuwsgierigheid, lef...euh....vertrouwen.

    Ook wat discipline, want zonder 'oefenen' gaat het allemaal niet gebeuren...blijven doen wat vertrouwd is gaat automatisch, ook de manieren die niet meer werken.  Nieuwe acties vragen aandacht en ja, discipline. En overgave.  En nuchterheid.  Langere tijd ook. Dat is voor mij geen discussie. En komt op alle fronten terug...in persoonlijke ontwikkeling, relaties, werk...Drank, verdoven (in welke vorm dan ook) vertroebelt.  En dramatiseert. Laat je in denkcirkels blijven die niet kloppen en destructief zijn. Ik ben niet perfect. Ik maak fouten. Ik weet het niet altijd.  En dat is oké.  

    Vind ik dat altijd oké? Nee hoor! Regelmatig hang ik nog uit in die negatieve cirkel. Die me belemmert om licht en voluit te leven. En schiet ik van positief naar negatief of andersom.  Maar...over de hele lijn zie ik ook dat ik er mee kan dealen...er minder lang in blijf hangen. Eerder aan de bel trek. Hulp zoek. En toepas wat ik al weet. Wat helpend is. Verantwoording neem voor mijn eigen welzijn. 

    Dat is winst, pure winst.  

    Een proces, weg, pad. Nooit klaar.  Nieuwsgierig naar de uitzichten die nog komen. De zijwegen die ik kan inslaan. En ja, ook bang. Voor het nieuwe. Bang om geen controle te hebben.  En dan kijk ik naar mijn kinderen, hoe zij nog steeds onbevangen en nieuwsgierig hun pad opgaan. En dat ik mee mag lopen. Soms aan de hand, maar steeds meer aan de zijlijn. Met vertrouwen. Ze inspireren me. En spiegelen.  

    'Nuances' komt bij me op. De grijstinten waarnemen. Niet als saai...maar als 'rust'.  En kunnen bewegen, van zwart naar wit...door het landschap met zijn vele gradaties in grijs...onderzoekend.  Dat voelt wel soms saai. En dan realiseer ik me ook dat dat in feite ook een verslavingsgedachte is...'een kick' willen, zwart of wit...maakt niet uit, kick is kick, negatief of positief. En nu zit ik hier achter mijn pc...in een kleur grijs....saai? Dat is dus helemaal aan mijzelf...ik voel rust in mijn hoofd en lijf nu...is dat saai? Nee, dat is fijn. Ik kijk naar buiten en zie vogels, wel 10 mussen die bezig zijn broodkruimels op te pikken...kan er uren naar kijken....saai? Nee....aanwezig. Dat is het...op mijn plek. Met aandacht.  'Thuis', zo heb ik het onlangs voor mezelf opgeschreven. En thuis is het fijn. 

     

    Ik wens iedereen voor dit jaar 'thuis'.  En als je even weg bent van 'thuis'  dat je de weg terug weer vindt.

    Zelluf doen, niet alleen...keep up the good work.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...