Spring naar bijdragen

Naf83

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    19
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Naf83's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Naf83

    PAWS na jaar benzovrij?

    Ik zit nu al 2 1/2 jaar in de ontwenning en heb nog wel een paar jaar te gaan. Gelukkig slaap ik na ongeveer anderhalf jaar nauwelijks te hebben geslapen weer beter! Het komt goed, het heeft alleen veel tijd nodig.
  2. Je kan je pillen ook veilen of in volle melk laten oplossen.
  3. Hoi Bird, wat een horrorverhaal. Ikzelf ben bijna overleden ten gevolgen van de Benzo's en heb er zelfs een Engelstalige podcast over gemaakt en ben er een Nederlandstalig boek over schrijven. Ik heb heel veel onderzoek gedaan en zal proberen je vragen zoveel mogelijk te beantwoorden. Rivotril is Clonazepam en ongeveer 20 keer zo sterk als Diazepam. In de wereldwijde gemeenschap besluiten mensen die Clonazepam afbouwen, dat meestal rechtstreeks te doen, omdat de overstap naar Diazepam vaak ondragelijk is. Toch lijkt het uit je verhaal dat je inmiddels gewend bent op Diazepam en dus zou je daarmee kunnen afbouwen. Je bent doodziek, omdat Benzodiazepines je zenuwstelsel ernstig hebben aangetast en de Amerikanen hebben er inmiddels een naam voor: Benzodiazepine Induced Neurological Dysfunction (B.I.N.D.). Ontwenning van de Benzo's kan jaren duren. "Lagere" doseringen hebben een gigantische impact op je brein: 5 milligram Diazepam bezet 20% van je GABA receptoren. Rond de 10 milligram Diazepam is het raadzaam om zeer langzaam af te bouwen. Sommige mensen hebben er soms baat bij om voor een langere tijd niet af te bouwen om te stabiliseren. Dit kan op diverse manieren: je Diazepam in volle melk laten oplossen en met een pipetje bijvoorbeeld 0.1 milligram per dag of per week af te bouwen, je kan bij de Regenboog Apotheek 0.1mg. tabletjes bestellen of vloeibare Diazepam kopen. Mocht je Engels goed zijn zou ik je adviseren de website van The Benzodiazepine Information Coalition (BIC) te bezoeken.
  4. Naf83

    PAWS na jaar benzovrij?

    De gemeenschap heeft er een betere naam voor: Benzodiazepine Induced Neurological Dysfuntion (B.I.N.D.); het is in het Engels, maar zou het eens bekijken.
  5. Naf83

    PAWS na jaar benzovrij?

    Veilige slaapmedicatie bestaat niet, helaas. Wel worden er middelen off-label voorgeschreven zoals Quatiapine en Mirtazepine die hels zijn om te ontwennen. Heb je wel eens nagedacht om cognitieve gedragtherapie te verzoeken?
  6. Naf83

    I need some support

    Hoi F, dat komt omdat de gevolgen van (een te snelle) Benzodiazepine ontwenning jaren kan duren, helaas. Ik zou Benzodiazepine Induced Neurological Dysfunction (B.I.N.D.) eens opzoeken (Engels) en de Ashton Manual. Je naam o.a. 2 milligram Alprozalam (XANAX), want ongeveer 20 keer zo sterk is als Diazepam (VALIUM) (~40 milligram) Het is onduidelijk in je verhaal hoe lang je Benzodiazepines hebt gebruikt, maar het klinkt alsof je ze A ) te snel hebben laten ontwennen en B ) volgestopt hebben met andere troep. Veel sterkte.
  7. Hoi Patriesia, Zolpidem en Zopiclon staan bekend als non-benzodiazepines, maar werken op dezelfde manier als Benzodiazepines. Z-medicatie zijn vaak kortwerkend en daardoor lastig om af te bouwen (taperen). Sommige mensen kiezen ervoor middels Diazepam te ontwennen. Helaas kiest niemand hoe lang het duurt om hier veilig van af te komen. Sommigen kunnen dat in weken, anderen in maanden en sommigen meerdere jaren. Ik heb goede ervaringen met cognitieve gedragtherapie, maar helaas vernietigen Benzo's en Z-medicatie je slaap op langere termijn en zal je waarschijnlijk nog lang met slapeloosheid worstelen. Ik ben helaas nog niet Benzo vrij, maar weet inmiddels hoe duivels deze middelen zijn. Lees- en luistertips: Ashton Manual, FDA Black Boxed Warning on Benzodiazepines, podcast Benzotired.
  8. Naf83

    Ontwenning lorazepam

    Hoi Ybeltje, 2 milligram Lorazepam is ongeveer gelijk aan 20 milligram en geen lage dosering. Dank je voor het delen van je verhaal. Wellicht had je ontwenning wat langzamer mogen ontwennen. Veel sterkte.
  9. Rivotril is gewoon Clonazepam. Twintig keer zo sterk als Diazepam.
  10. Zo te horen is je psychiater niet goed op de hoogte. Alprozolam (Xanax) is 20x zo sterk als Diazepam. Dus als je (geleidelijk) zou overstappen is het 20x1.5 = 30mg. Diazepam.
  11. Hallo allen, sorry voor de late reactie. Ik dacht dat ik iets van een mailtje zou krijgen als er activiteit was. Lorazepam is echt een rot Benzo. Het is 10 keer sterker dan Diazepam en het is een kortwerkende Benzo. Als het gaat om afbouwen kiezen sommige mensen voor de geleidelijke overstap naar Diazepam en sommigen doen het rechtstreeks. Over het algemeen wordt geadviseerd om rond 5% van je dosering per maand af te bouwen en te pauzeren indien nodig. Kies je voor Lorazepam af te bouwen, zou je een aantal keer per dag moeten doseren vanwege de halfwaardetijd. Wat betreft snel afbouwen; ik zou willen dat het kon: ik ben al 2 jaar bezig en heb nog wat jaartjes te gaan. Er is zoveel te leren over hoe dit werkt. In Amerika zijn ze al veel verder. De waarschuwingen op de Benzo's zijn in 2020 aangescherpt en onderzoek laat zien dat sommige mensen (zoals ik) jarenlang nodig hebben om af te bouwen. Google de FDA Black Boxed Warning for Benzodiazepines. Google de Ashton Manual, de Colorado Deprescribing Guidance, de Benzodiazepine Information Coalition, podcasts zoals Verlaafd! De Macht van de Benzo's, Benzotired, Benzodiazepine Awareness en Benzofree. Benzodiapines zijn echt geen grap. Als je te snel afbouwd kan dat levensgevaarlijk zijn. Ik heb voor ons Nederlandstaligen een internetpagina gemaakt met bronnen: benzotired.jimdosite.com/nederlands Heel veel sterkte! Groetjes, Naftal
  12. Hallo iedereen, ik weet niet hoeveel informatie jullie hebben op dit gebied. Wellicht hebben jullie de Ashton Manual al gelezen? Lorazepam (Ativan) is een sterke Benzodiazepine; ongeveer 10 keer zo sterk dan Diazepam (Valium). Lorazepam is een kortwerkende Benzo. Als er sprake is van lichamelijke afhankelijkheid, kan er "interdose withdrawal" plaatsvinden; betekenend dat je tussen je doseringen ontwenningsverschijnselen krijgt. Mijn ervaring binnen de psychiatrie is dat je standaard in één keer overgezet wordt naar Diazepam, vanwege de lange halfwaardetijd. Binnen de gemeenschap kiezen sommigen ervoor om direct van Lorazepam af te bouwen; hierin zou je moeten kunnen kiezen. Belangrijk is dan dat je meerdere keren per dag de dosering neemt. Je zou dan kunnen kiezen voor een water titratie of de pilletjes vijlen. Groetjes, Naf1983
  13. Cognitieve gedragstherapie.
  14. Naf83

    Afbouwen oxazepam

    Hoi P44, volgens de bevindingen van de FDA in 2020 en hun geüpdate black boxed warning kan lichamelijke gewenning in enkele dagen als plaats vinden. https://www.benzoinfo.com/2021/06/10/benzodiazepine-black-box-warning-changes/ Oxazepam heeft een zeer korte halfwaardetijd tussen de 4-15 uur https://www.benzo.org.uk/manual/bzcha01.htm dus je zou kunnen overwegen om af te bouwen door de doseringen meerdere dagen te nemen en af te bouwen voor een gelijkere bloedspiegel. Met de afbouw kunnen je angstklachten intensiveren; het is dus raadzaam tools te vinden voor je onderliggende angsten (indien aanwezig). Groetjes, Naf1983
  15. Tegenwoordig gaat de internationale gemeenschap meer voor Benzodiazepine Induced Neurological Dysfunction (B.I.N.D.).
×
×
  • Nieuwe aanmaken...