Spring naar bijdragen

Oskar

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    547
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    28

Berichten geplaatst door Oskar

  1. 2 uur geleden zei Francoise:

    En begrijp ik het nu goed @Oskar, dat je weer aan het drinken bent gegaan ? 

    Klopt, zie ook mijn draadje. Niet ernstig, nou ja wél ernstig, maar niet frequent. De naschokken van het mislukte experiment om na vier jaar te proberen of ik inmiddels matig kon drinken. Ik vind het komen tot een duidelijk helder moment van stoppen een stuk moeilijker dan het gestopt blijven. Maar ik denk nu weer een duidelijk moment van ommekeer te hebben bereikt. 

    Sterkte met jouw eigen sores Franz. Ik wil wel plaatsvervangend trots op jou zijn gedurende de periode dat het zelf even niet lukt. Het soms moeilijk bruikbare raad te geven aan een ander. Ik kan wel roepen gewoon kak hebben aan de mensen om je heen, maar het probleem zit er natuurlijk in dat jij daar niet in slaagt. Daarom in ieder geval maar een bloemetje.

    :rose:

    Moed houden. Of nee, vertrouwen. In dat het weer goed komt.

  2. 9 minuten geleden zei Toos:

    @Dune Wat ik echt jammer vind is dat je niet eerder jouw gedachtegang hier plaatste. Dat zou al een keerpunt zijn geweest. 

    Dat is zeker zo. Ik neem mij ook altijd voor tijdig aan de bel te trekken. En heb dat ook al vele malen beloofd. Keurige terugvalpreventieplannen gemaakt. Maar als het plan om te gaan drinken zich aandient moet je er wel bliksemsnel bij zijn. Want als dat voornemen eenmaal in de kop zit krijg ik het er niet meer uit. Dan verdwijnen al die prachtige plannen, voornemens en beloften hopsakee in de prullenbak.

  3. 4 uur geleden zei bumperjim:

    Deze keer kwam je vrouw eigenlijk niet in de episode voor geloof ik..?

    Ah. Ze is er nog hoor. Ik heb de hele middag vrolijk met haar rondgewandeld door de Biesbosch 🙂 Geen kinderen, want die waren sporten en bij vrienden, dus alle tijd om rustig met elkaar te zijn. En dat was erg fijn.

  4. 4 uur geleden zei Reacher:

    Als jij schrijft dat het een experiment betrof dan ga ik ervan uit dat je de voor- en nadelen of de mogelijke winst en het mogelijke risico tegen elkaar afweegt. 
    Dat was in dit geval normaal kunnen drinken vs risico op echtscheiding  risico op baan en huis kwijt.

    Want op die crossroads stond je destijds @Oskar. Toen je was gestopt. 
    De winst en de risico’s staan voor mij niet op gelijke balans.
     

    Je schetst het nu wel erg zwart wit Rietsj. Het was geen Russisch roulette. Het was niet dat ik een uitzinnig risico op echtscheiding, huis en baan kwijtraken liep. Sterker nog: ik heb ruim tevoren dit plan thuis besproken en overlegd. Het kost mij meer moeite dan ik vreesde de drank weer geheel uit te bannen, maar van een volledig verlies van controle is echt geen sprake. Er paar domme uitglijders waarvoor ik mij rot schaam en die ik zeker niet wil bagatelliseren. Maar je moet het ook niet uitvergroten. Ik probeer alles - in alle eerlijkheid en openheid en zonder mijzelf te sparen - in de juist proportie te zien. En vervolgens aan te pakken. Ik weet wel dat alcoholisten vaak de neiging hebben hun probleem weg te wuiven of te ontkennen. Dat heb ik ook vaak genoeg gedaan in het verleden. Maar ik geloof oprecht niet dat ik daar nu mee bezig ben. En waar alcoholisten soms de neiging hebben de problemen te klein te maken, hebben hulpverleners soms te neiging de problemen te groot te maken. En dat help ook niet om te komen tot een effectieve aanpak.

  5. 6 uur geleden zei Lika:

     Zou je drinken er mee te maken kunnen hebben dat je soms even terug wilt? Even onverantwoordelijk? 

    Ik geloof zeker dat de drank appelleert aan een tijd van zorgeloosheid en avontuur en daarom in mijn onderbewuste op minimaal het driedubbele van de ware grootte staat geprojecteerd. Maar zo zijn er talloos vele verklaringen om mijn drankzicht te verklaren, vaak ook tegengesteld aan elkaar. Dat is allemaal best interessant hoe dat allemaal zo in je kop is gegroeid. Maar momenteel boeit het mij slechts in die zin als het mij tevens kan helpen de kurk weer in de fles te houden. Maar daarbij heb ik nu vooral baat bij nuchtere praktische handelingen.

  6. 5 uur geleden zei Lika:

    Neem een besluit en voer het uit. Punt. Dat hielp mij. En schrijven. Hier, maar ook in een boekje dat ik altijd bij me droeg. 

    Dat is ook altijd mijn eenvoudige drijfveer geweest. Maar ik blijk ook heel goed in het besluit steeds weer een dagje uit te stellen. Erover schrijven helpt mij ook. Hier, maar ook voor mijzelf. 

     

    5 uur geleden zei Lika:

    Ergens hoor ik nog de zweem van romantiek en melancholie. Van groots en meeslepend. Daar kun je doorheen prikken. Heus. In de leegte zit misschien stilte die alles omvat en ademruimte geeft. Ga maar kijken!

    Hoewel ik dol ben op romantiek en melancholie heeft mijn drinken van de laatste jaren daar weinig meer mee uit te staan. Vroeger wel heel erg trouwens. En aan 'groots en meeslepend' heb ik altijd een beetje een hekel gehad. Met het vullen van de leegte bedoel ik meer zoiets als het fixeren van een staat van dadenloosheid, zodat ik als gemakzuchtig mens niet in actie hoef te komen. Andere vormen van leegte en stilte kan ik juist heel erg waarderen. Daarom hou ik ook zo van Schiermonnikoog.

  7. 18 uur geleden zei Reacher:

    Het feit dat je nu nog schrijft dat het best goed ging; lees: het werd niet meteen een enorme slemppartij zegt mij dat je nog een level verder kunt in het kijken naar jezelf.

    Je wilde leren van dit experiment: dat gaat nog veel verder dan ‘ ik kan niet minderen’. 

    Léér er echt van, lees Orval terug, ervaar hoe je je ogen zodanig op de ‘prijs’ had dat je niet meer open stond voor bijvoorbeeld de vragen van Etty. 

    Je bedoelt dat het wederom toelaten van de drank in mijn leven geen bewust besluit was maar een vermomde manifestatie van een dieper liggende verslavingsdrift die mij verblindde? Dat denk ik oprecht nog steeds niet. Ik wilde onderzoeken of mijn leven zich zodanig zou hebben ontwikkeld dat af en toe een glas er nu wel in zou passen. Dat was het experiment en de uitkomst is duidelijk. Ik weet wel dat onder wat rationeel aan de oppervlakte treedt een onbewuste duistere chaos kan borrelen, maar niet al mijn gedachten over dit onderwerp zijn ten diepste een uiting van de verslaving die spreekt. Ik geloof ook niet dat ik te trots ben om toe te geven dat de verslaving destijds nog veel dieper in mij zat gevreten dan ik al dacht. Anyway, veel doet het er op dit moment ook niet meer toe. De richting vanaf hier is duidelijk. En die kant gaan we weer op.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...