Spring naar bijdragen

Genoeg

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    199
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    3

Berichten geplaatst door Genoeg

  1. Op 7-1-2023 om 06:46 zei bumperjim:

    Blijft lastig dat sociale aspekt ervan

    Je kan inderdaad zien, aan de hoeveelheid alcohol die mensen meenemen hoeveel ze drinken, ik heb vrienden als die op bezoek komen, nemen ze altijd, echt altijd drank mee. Zelf vond ik het gênant om alcohol mee te nemen als ik op bezoek ging in de periode dat ik nog dronk, maar natuurlijk deed ik het ook wel eens. Omdat ik van sommige mensen wist dat ze altijd te weinig drank in huis hadden (als een roker die bang is dat de sigaretten op raken). Sterkte met de kater.

  2. 11 uur geleden zei Rosee:

    Hoe kwam dat zo? Overviel het je?

    10 uur geleden zei Prana:

    Was er een reden waarom je bent gaan drinken?

    10 uur geleden zei Spirit:

    Heb je al kunnen achterhalen hoe dat zo ineens kwam

    Hele drukke dag, en omdat het best goed ging het niet drinken, dacht ik dit keer echt dat het mij wel zou lukken om het bij 2 borrels te houden. Nou dat lukte dus niet. Even vergeten dat het veel makkelijker is om helemaal niet te drinken, dan om 2 borrels te drinken.

  3. Het ging prima, het ging echt heel goed, maar gisteren een terugval gehad, een enorme terugval. Ik moet nog werken vandaag ook, mega kater, in de laatste periode van intensief drinken had ik geen katers meer, natuurlijk voelde ik mij wel duf en brak, maar echte katers had ik niet meer. Nou vandaag een echte kater. Ik baal van de kater, van de terugval baal ik niet eens zo erg, ik heb zoveel geleerd afgelopen periode, en zoveel inzicht gekregen in mijzelf, dat ik deze terugval maar beschouw als leermoment die hoort bij het stoppen met drinken. Vandaag dus weer dag 1.

  4.  

    9 uur geleden zei Roberto:

    ja dat zou ik ook doen, zonde om door de gootsteen te spoelen.
    De nachtwinkel hier is nog tot laat open, een tweede fles kopen kan dus ook nog...
    En een derde voor morgenochtend.
    Dan wordt het overmorgen weer dag 1.
    Of zullen we wachten tot maandag?

    Ja, dat, Precies dat, Dat moet ik dus voorkomen.

    Gisteren heb ik trouwens toch niet de hele fles leeggedronken.

  5. 37 minuten geleden zei Etty:

    Ik ga steeds meer zien hoe al mijn verbeterplannen en gesleutel aan mezelf me steeds weer op hetzelfde punt brengen: een ander verbeterplan.

    Ja, goeie, heb ik ook last, verschillende soorten therapie gehad, het zoveelste zelfhulpboek gelezen die iets weer vanuit een ander perspectief bekijkt, youtube filmpje bekeken.

    Ik vind het zelf een tendens van deze maatschappij, kinderen krijgen al allerlei etiketjes opgedrukt, en persoonlijke leerdoelen. 

    Misschien moeten we op een gegeven moment wat minder sleutelen aan onszelf, en onszelf en ook elkaar wat meer accepteren zo als we zijn. En onze persoonlijkheid niet zien als iets waar altijd aan moet worden gesleuteld.

  6. 56 minuten geleden zei Etty:

    Het niet drinken is dan  eigenlijk een vervanging van het drinken. 

    Helemaal mee eens.

    Niet meer verslaafd aan drinken, maar verslaafd aan niet drinken.

    Niet om het goed te praten, maar daardoor krijgen een paar glazen, want ik heb toch niet de fles leeg gedronken, een te grote lading.

    En haal ik mezelf te veel naar beneden, want die 44 dagen staan wel, en ik ga gewoon verder met niet drinken.

    Ja, het niet drinken, is een vorm van red mij geworden. Met alleen maar goede vooruitzichten: beter slapen, mij fitter voelen, minder angstig, minder depressief, socialer, meer zelfkennis, terwijl dat natuurlijk ook een illusie is.

    Als ik niet drink is ook niet elke dag een top dag.

    En op dag 45 was ik de euforie van het niet drinken een beetje kwijt, en die euforie was juist de beloning voor het niet drinken. 

    Niet drinken, en daar geen beloning voor willen voelen, wordt mijn nieuwe uitdaging.

  7. Vandaag dag 45. 

    Vanmorgen had ik het te druk om mij op het dagpact te zetten, achteraf gezien had ik daar wel tijd voor vrij moeten maken.

    Dag 45 is mislukt.

    Ik kan hier allerlei redenen gaan opschrijven waarom het niet gelukt is, maar wie op dit forum kent niet alle smoesje (vanmorgen al vroeg begonnen, wekker ging om 6 uur, extreem druk op het werk, leidinggevende was echt onredelijk, heel lang moeten overwerken, stress, moe, te weinig gegeten, morgen en overmorgen ben ik vrij). 

    Kortom: vandaag te moe en teveel stress om mijn verslaving onder controle te houden.

    Jammer, ik dacht dat ik nu eindelijk volledig inzicht te hebben in mijn verslavingspatronen, dat bleek dus niet zo te zijn.

    Voor nu, heb ik besloten dat ik er ook niet meer tegen ga vechten, dus ik drink de fles leeg die ik heb gekocht.

    Morgen begin ik weer met dag 1. Balen.

    Ik zat misschien ook een beetje in de euforie van, ik snap alcohol verslaving nu helemaal, dat is voor mij een gevaarlijk punt.

  8. @lady jane Bedankt, je hebt gelijk, ik moet het inderdaad loslaten. En mijn darmen de tijd geven om te herstellen en mijn lichaam leren vertrouwen.

    Het is mijn alcoholisten brein. Die meteen van vervelende gevoelens en lichamelijk ongemak af wil. 

    Onmiddellijk, meteen, nu. Want ik wil het niet voelen. En als ik wel iets voel, dan verdoof ik het.

    En als ik het niet met alcohol kan verdoven, dan ga ik iets anders bedenken...

    Ja, ik zie een patroon.

    En zo leer ik elke dag bij.

  9. Yep, ongemakkelijk om er over te praten, maar @Mariann dat hoop ik ook.

    Ik zit nu op dag 40, het lijkt zelfs wat te zijn verergerd.

    Maar misschien voel ik het nu beter.

    Het staat op mijn 'to do' lijst: aandacht besteden aan mijn darmen. Misschien een probiotica kuur, of iets dergelijks, ik moet er maar eens een rondje google tegen aangooien, want het is hinderlijk en ik krijg er soms buikpijn van.

    Ik eet al veel havermout, voor de vezels, maar ik geloof dat niet alleen mijn hersenen bezig zijn met een restart, maar ook mijn darmen.

  10. @Moonbeam Jeetje, stel je eens wat volwassener op, in plaats van als een klein kind negatieve aandacht op te vragen, en hier steeds je shit te laten lopen.

    Ik snap dat het onderdeel is van je alcoholprobleem, en dat je in de loop van de jaren een achterstand hebt opgelopen in emotionele ontwikkeling en sociale vaardigheden, omdat je gewend bent om problemen weg te drinken en spanningen en angsten te onderdrukken met pillen. Maar echt, bij jou is het wel heel ernstig. Zie je zelf niet in dat je hulp nodig hebt. Zoveel negatieve berichten lees ik vandaag weer van je, dat is echt niet oké.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...