Spring naar bijdragen

Genoeg

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  158
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Alles door Genoeg geplaatst

 1. Genoeg

  Wo 30 nov 22

  Ik heb nog een tip voor iedereen, die wel dagelijks wat hersenspinsels wil schrijven, maar geen zin heeft om daarop commentaar te incasseren. (Wat ik mij goed kan voorstellen). Bij Jellinek kun je gratis een online programma om te stoppen met alcohol drinken. Ik vind het erg waardevol. Je kunt daar bij houden hoeveel alcohol je elke dag drinkt (en in welke situatie, met wie je was, wat je humeur was, enz). Zo krijg je inzicht in je drinken. Er is in dat programma ook een mogelijkheid voor het bijhouden van een dagboekje. Ik vul daar elke dag in hoeveel ik heb gedronken (tot dusver: nul glazen). Dat is leuk, omdat het programma telt hoeveel dagen je niet hebt gedronken. Je verdiend ook virtuele badges. Ik schrijf daar elke dag wat hersenspinsels in mijn dagboekje. Volledig anoniem. Je dagboek is privé, dat kan niemand lezen. Je krijgt ook elke vijf dagen opdrachten, die je helpen bij het stoppen met drinken van alcohol. En anderen kunnen je ook feliciteren, als je een doel hebt gehaald. Het is volledig gratis en anoniem. Ik weet niet of er meer van dat soort online programma's zijn, maar ik vind die van de Jellinek erg waardevol. Het is natuurlijk geen vervanging voor persoonlijke therapie, maar ik vind het wel erg goed. Het is leuk dat je niet drink dagen worden geteld, en je daarvoor van anderen felicitaties krijgt. Dat je wat dagelijkse hersenspinsels kunt opschrijven is fijn, en ook leuk om terug te lezen.
 2. Genoeg

  Wo 30 nov 22

  DAGPACT Fonny Genoeg
 3. Genoeg

  Nieuw hier

  O' dat zal wel een teleurstelling voor je zijn. Ik had vandaag nog even op de draadje gekeken, om te zien of je al wat had geschreven over je opname, maar het is dus uitgesteld. Echt balen voor je. Ik hoop dat er snel een plekje voor je vrij komt. Sterkte gewenst.
 4. Ik denk dat ze dat lekker fris vinden ruiken .
 5. Mee eens. Absoluut geen frisse opmerking. Gewoon niet aardig, niet nodig, en dient geen doel.
 6. @Spirit Zonde, want het helpt als je over je dingen kunt schrijven, van elkaar kunt leren, smoesjes leert herkennen, en gewoon praktische tips krijgt. Ik vind dit forum wel erg waardevol, maar om eerlijk te zijn, zit ik hier in eerste instantie net als bumperjim ook voor mezelf. Het helpt mij enorm, om elke dag mijn naam op het dagpact te zetten, en ik leer hier ook veel over alcohol misbruik. En ik voel mij hier wel gesteund er is hier ook wel veel positieve zorg voor elkaar.
 7. @Spirit Dat is erg jammer. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, dan kunnen we het net zo goed een beetje gezellig houden. We hoeven elkaar niet naar de mond te praten, maar gewoon een beetje aardig voor elkaar zijn dat kan best.
 8. Dat vraag ik mij ook af. Ik vind het leuk als iemand actief aanwezig is op dit forum, en persoonlijke verhalen deelt.
 9. @Yvonne Toen ik het dagpact kopieerde en mijn naam eronder zette, dacht ik al, Yvonne maakt hem straks wel netjes en past het lettertype aan. En inderdaad, zelfs sneller dan ik verwacht, het ziet er weer netjes uit. Thanks!
 10. Heb ik jaren geleden gehad, erg duur, maar elke euro dubbel en dwars waard. Super goed. Momenteel heb ik therapie uit de basisverzekering GGZ, daar ben ik ook erg tevreden. Je zou ook een andere hulpverlener kunnen overwegen. Er moet namelijk wel een soort klik zijn tussen jou en je hulpverlener, als je wat rond kijkt vind je misschien ook wel een hulpverlener die vergoed wordt en die bij je past. Ik denk wel dat hulp nodig is. Dat het onszelf niet lukt, hebben we wel bewezen, anders was het niet zo vreselijk uit de hand gelopen.
 11. Ik wens je heel veel succes met het stoppen met drinken. Ik ben niet thuis in de wereld van particuliere afkickklinieken, dus met die vraag kan ik je niet helpen.
 12. Beetje laat mijzelf op het dagpact gezet, maar ik wil mijn reeks niet onderbreken. En ik ben er vandaag nog niet aan toe gekomen omdat ik moest werken.
 13. DAGPACT: Chris Yvonne Fonny Maja mariann Freekie Spirit Genoeg
 14. Ja, dat... daarmee is alles samengevat. Als het niet gaat zo als je wilt heb je een reden om te drinken, en als het wel zo gaat als je wilt, heb je ook een reden om te drinken. Een alcoholist bedenkt altijd wel een reden om te drinken.
 15. Genoeg

  De stem in je hoofd?!

  Ik begrijp heel goed wat je bedoeld, ik denk dat alcoholisten inderdaad een emotionele achterstand hebben opgebouwd in de loop van de jaren. Gevoelens van verdriet, angst, woede, onmacht, rouw, stress, spanning... al die dingen waar elk mens in zijn leven mee te maken heeft, hebben we onderdrukt. Als je stopt met drinken, dan kun je deze gevoelens niet meer met alcohol verdoven. En zul je er dus mee moeten leren dealen. Omgaan met negatieve gevoelens heeft een alcoholist zichzelf nog niet goed aangeleerd. Je hoeft je niet tegen dat gevoel te verzetten, je hoeft er niet tegen te vechten of te verzetten, je hoeft het ook niet om te denken. Laat deze gevoelens er maar even zijn. Je zult merken hoe minder je er tegen vecht, hoe sneller ze wegebben. Ik ben ook vanaf mijn pubertijd een serieuze drinker geweest, en nadat ik een paar jaar geleden mijn baan kwijt raakte, is dat volledig uit de hand gelopen. En dat is nog een understatement. Afgelopen jaar heb ik mijn drank verbruik sterk verminderd, en nu ben ik een volle maand helemaal droog. Ik ben inmiddels bijna een jaar in therapie en ik heb daar veel geleerd. Je kunt er op vertrouwen dat je van een hulpverlener veel zult leren. Dus om je hoop te geven: Ja, je professionele hulpverlener zal je hierbij helpen. En ja, het hoort er bij, dat ligt niet aan jou, elke verslaafde die stopt met zijn middelen krijgt ermee te maken. Maar het is inderdaad op zijn minst gezegd, niet zo prettig. Succes ermee.
 16. @MariannO' Bob heeft het ook al netjes voor je gemaakt. Hulp genoeg hier, zoals je ziet.
 17. DAGPACT: zbb Yvonne Genoeg Mariann Je kunt het dagpact kopiëren en daarna in een nieuw bericht plakken, en vervolgens je naam er onder zetten. Jij hebt het bericht geciteerd, en daar je naam onder gezet, dat werkt niet goed. Maar maakt niet uit, we snappen je bedoeling, ik heb het even voor je netjes gemaakt. Tof dat je vandaag mee doet. Helemaal super!
 18. Genoeg

  Nieuw hier

  Heel veel succes morgen IvoPovo, Wat goed van je dat je openkaart hebt gespeeld met je vader en de huisarts. En wat fijn voor je dat je morgen een nieuw pad kunt inslaan, en hulp krijgt om van je verslavingen af te komen. In het aller diepste dal, leidt het pad altijd omhoog. Heel veel succes gewenst, en hoe gek het ook klinkt, geniet ook een beetje van het proces om je verslavingen te ontmaskeren en jezelf te leren kennen.
 19. DAGPACT: zbb Yvonne Genoeg
 20. Dus je hebt een medicijnverslaving, en nou vraag je aan ons hulp bij het vinden van een afkickkliniek die jou de medicijnen wil voorschrijven, die jij wilt hebben? Ik wil niet bot doen, maar zie je zelf de ironie van deze vraag niet in. Het niet naar een afkickkliniek willen gaan, dat is een onderdeel van je verslaving. En natuurlijk bedenkt je verslaving daar een reden voor: in jou geval omdat je niet de medicijnen krijgt die jij wilt hebben. Hup.... naar de kliniek. Vertrouw op de verslavingsartsen. Zij hebben daar voor geleerd. Kick af van de alcohol en medicijnen. En probeer niet langer mensen voor je karretje te spannen, om voor jou op zoek te gaan naar artsen, die jou de medicijnen willen voorschrijven die jij wilt hebben.
 21. Genoeg

  Mariann

  O' als je het op die manier bedoelt dan begrijp ik jou ook heel goed. Daarom stop ik dag na dag. Vandaag drink ik niet, en morgen neem ik dat besluit weer. Als ik aan een lange toekomst zonder drinken denk, krijg ik het benauwd. Maar ik weet, dat ik nooit weer kan drinken, 1 glas wordt bij mij 1 fles of meer. En de dag daarna beschouw ik mijn stoppoging als mislukt. En als mijn stoppoging mislukt is, dan kan ik ook wel weer een fles halen... 1 glas is bij mij terug naar af.
 22. Genoeg

  Mariann

  Heel veel succes Mariann. Wat ontzettend vervelend voor je dat je een vergrote lever hebt en neuropathie. En wat goed dat je hulp hebt gezocht voor je alcoholprobleem. Ik wil je niet ontmoedigen, maar herstellen van alcohol misbruik duurt langer dan een half jaar. Het is de verslaving in jou - die nu met je aan het onderhandelen is en compromissen zoekt - om het drinken niet voorgoed te hoeven opgeven. Stoppen met drinken: maar in het weekend mag het wel, stoppen met drinken maar in Mei mag het weer. Elke alcoholist heeft denk ik ervaring met deze onderhandelingen. Thuis niet drinken, maar als ik bezoek heb mag het wel. (Moet je opletten, hoe snel ik mijn agenda vol gepland heb met bezoekjes). Niet drinken, maar als ik uit eten ga dan mag het wel. (Ik bel meteen een restaurant om een tafel voor vanavond te reserveren). Niet door de week, maar in het weekend mag het wel. (Ik ga helemaal los, want ik heb 5 dagen niet gedronken, eigenlijk maar vier, want het weekend begint op vrijdagavond toch?). Niet alleen je lichaam maar ook je hersenen moeten 'gereset' worden. In onderstaand filmpje wordt uitstekend uitgelegd, waarom een alcoholist geen alcohol meer kan drinken. Niet in het weekend, niet in Mei, niet als het als er bezoek is, niet als 'ie uit eten gaat... Als je niets met mijn berichtje kan dan leg je het maar naast je neer. Maar dit filmpje is echt de moeite van het bekijken waard.
 23. DAGPACT: Yvonne Genoeg
×
×
 • Nieuwe aanmaken...