Spring naar bijdragen

Lionart

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    7
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Lionart

  1. Dag Ron,

    Thx. Ik schreef intussen wel op een andere post 'Chronische hyperventilatie, Ptsd, Hsp' dat ik intussen sinds vorige zaterdag op nul zit en ja nu is het hek helemaal van de dam. Helse pijnen in hoofd en borst... Zwaar onderschat dit spul!

    Ik begrijp niet zo goed wat je schrijft. Zal aan de pijn liggen. Wil je nog eens klaar en duidelijk je advies geven? THX.

    GROET

  2. Beste allemaal,

    Ik ben 64 jaar oud en heb gedurende 25 jaar benzo's genomen. In 1996 had ik een verbale aanvaring met mijn vader die op dat moment dronken was en met zijn vinger wijzend zei: 'Jij gaat nooit iets hebben of kunnen'. Ik ben altijd zeer nerveus en gevoelig geweest en deze uitspraak en vooral vinger kwamen binnen als een dolk. Korte tijd later kon ik 's nachts niet meer doornemen. De dokter kwam de dag nadien en sprak van angst- en paniekstoornis en hyperventilatie. Hij schreef ook medicatie voor. Ik heb antidepressiva en vooral alprazolam genomen al die tijd erop. In augustus van vorig jaar ben ik begonnen met de langzame afbouw. Ik zat toen op 2mg per dag en nu op 0. Ik heb nu blijkbaar nog meer pijn dan voorheen. Vooral ademproblemen en pijn in achterhoofd en borst, veel spierspanning en zenuwpijn...

    Ik heb een aantal vragen waar ik hoop een antwoord op te krijgen.

    1. Ik heb iemand horen gewag maken van demonische machten. Daar lijkt het vaak wel op. Ik denk vaak dat ik gek word. Herkenbaar?

    2. Ik heb me vaak de vraag gesteld: zal ik hier op dezelfde manier uit komen zoals ik er in gegaan ben. Ik ben niet meer dezelfde persoon als toen. Ik ben geëvolueerd en ben ook spiritueel bewust van veel meer. Toch steekt die vraag nog de kop op.

    3. Wat met die nare gedachten? Ik heb sinds augustus een vriendin die zelfs lang therapeute geweest is en toch zijn daar twijfels over hoe het verder kan. Een mens is een eenheid van denken, gevoel en lichaam en het ene heeft natuurlijk een invloed op het andere niveau.

    4. Is het bij sommigen herkenbaar dat je lijkt afgesneden van je hart of gevoel met alle vragen uit 3. vandien. Komt daar dan verandering in naargelang het spul meer uit het systeem gaat?

    Graag advies.

    Groet,

    LIONART

  3. Beste vrienden, ik nam gedurende 25 jaar alprazolam en besliste vorig jaar in augustus om af te bouwen. Toen zat ik op 2 mg per dag, nu nog op 0,40 mg per dag. Ik had verwacht dat de zware afbouwverschijnselen nu toch minder zouden zijn, maar nee dus. Is dit herkenbaar? Ik zit nu al een tijdje op die 4 x 0,10 mg. Sommigen zeggen ook dat de laatste loodjes het zwaarst zijn. Is dat zo?

     

  4. Dag allemaal,

    Ik ben in augustus van vorig jaar begonnen met de afbouw van alprazolam die ik gedurende 25 jaar heb genomen. Ik nam in augustus nog 4 keer 0,50 mg per dag, nu zit ik op 4 keer 0,15 mg. Ik lees van mensen die veel meer namen en relatief vlug en comfortabel konden afbouwen. Ik weet dat elke mens anders is en dat vele factoren meespelen, maar vraag me toch af waarom het de laatste dagen, zeker met al die wind hier, bijna niet te harden is. Nerveuze- en spierspanning in hoofd en vooral nek- en schouders- en borstgebied, ademhalingsproblemen (chv?), irritatie en frustratie enz... Verloopt de afbouw te vlug? Kan iemand mij advies en/of ondersteuning geven?

    Groet

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...