Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

spirit

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  14480
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  9

Alles door spirit geplaatst

 1. spirit

  Vrijdag 14 juni

  Even behoefte nu om het één en ander te delen. Ik ben natuurlijk hevig aan het minderen met AD, aan de ene kant werkt het positief omdat ik het idee heb dat mijn brein weer gewoon normaal werkt zonder dempingen. Mijn concentratie word beter en op bepaalde situaties reageer ik heel anders. Aan de ene kant rustiger maar aan de andere kant wat rustelozer. Heb nu ook heel goed door waar ik helemaal klaar mee ben en waar ik geen zin meer in heb. Ik ben wat directer geworden en minder afwachtend. Nu dus helemaal zenuwachtig voor morgen. Dan is er hier een rommelmarkt en ik zit in de organisatie en ik ga het ook muzikaal wat opvrolijken. Gewoon buikpijn van de spanning. Dat heb ik toch een tijd niet meer gehad. Ik werd wat laconiek door die pillen. Zo van: ach we zien het wel. Kan me ook veel meer ergeren aan situaties en mensen om me heen, waar ik voorheen dacht: ach, laat maar! Wat ik eerder al zei: ik ben wat feller geworden. Weer een beetje mezelf, niet meer zo'n slome duikelaar!
 2. Bijgewerkt BIlo. Ik vergat het woordje niet ertussen te zetten. whahaha!
 3. Hier alles oké, maar weinig behoefte meer om te schrijven en delen op het forum. Alleen maar een goed teken. Af en toe kom ik wel eens om het hoekje kijken, zoals nu. Vergeten doe ik jullie zeker niet hoor en wellicht komt er wel weer een periode, waar ik wel weer behoefte heb om te schrijven. Nu gewoon even niet.
 4. Vandaag voelde ik me stukken beter. Ik denk dat mijn lichaam toch gaat wennen aan de halve dosering. Ik blijf voorlopig wel even zo doorgaan op de halve tabletten en probeer daarna heel voorzichtig af te bouwen. Voel me ook veel rustiger en heb overal veel meer zin in. Welterusten en tot morgen!
 5. spirit

  1-6-2019

  Hier een update over het afbouwen van de paroxetine. Het valt me wat zwaar de afgelopen week. Veel last van mijn maag en buik, grieperig gevoel en die rare duizelingen, die ik al eerder had. Ook rare dromen. Toch wil ik doorzetten, maar stoppen dat word het voorlopig nog niet. Ik blijf nu doorgaan met het slikken van de helft van de dagelijkse dosering. Halfjes dus. Ik merk nu pas hoe moeilijk het is om te stoppen met AD en dat dit tijd nodig heeft. Vanavond nog een programma erover op TV. Het schijnt goedkoper te zijn om gewoon maar door te blijven slikken, dan te investeren in behandelingen om af te bouwen.
 6. Beetje een grieperig gevoel al een paar dagen. Dan weer warm, dan weer koud. Ik doe het dus maar rustig aan vandaag en gelukkig hoef ik niets. Praat me niet over muggen BIlo Ik heb de hele winter last gehad van muggen en ik moet zeggen (laat ik het even afkloppen) dat ik er nu veel minder last van heb. Ik ga maar weer verder vandaag met rommelen en opruimen. Meer ga ik echt niet doen. O ja, mijn ondergebit nu in 3 stukken Kan ook niet anders want de implantaten drukken erop. Wellicht ook daardoor maagpijn. Kan ook even geen nootjes eten en dat vind ik echt een ramp, maar volgende maand is alles klaar en passend. Er vallen helaas even wat weken tussenuit vanwege vakantie van de tandtechnicus.
 7. Ja, al die verplichtingen soms hé? Wat kan je het jezelf soms moeilijk maken. Natuurlijk is het een fijne gevoel om iets gedaan te hebben wat lekker opschiet, maar ik probeer het de laatste tijd ook klein te houden en dat bevalt me prima. Dat houd ook in om ook een keertje nee te zeggen en dingen waar ikzelf geen plezier meer uithaal, gewoon niet meer te doen. Het kan zo simpel zijn, maar bij mij gaan alle kwartjes nu ineens vallen. Wat een rust geeft mij dit!
 8. Gisteren een heerlijk dagje gehad. Lekker mijn zoon even voor mezelf gehad de hele dag, zonder vrouw, kinderen en honden. Nu weer verder met uitzoeken en opruimen van kleding en andere aanverwante artikelen. De kat heeft weer een opleving. Wat een gek beest is het toch. Nu ze heel duur uitgebalanceerd voedsel krijgt, schreeuwt ze weer om meer Alleen mijn portemonnee vind al dat uitgebalanceerde voedsel niet zo prettig De 24 uurs verpleging kan weer geminderd worden naar gewone verpleging.
 9. spirit

  Woensdag 29 mei 2019

  Vanochtend het breikransje gehad en de dames voorzien van koffie en een praatje. Nu mezelf even voorbereiden op 2 dagen logeren bij mijn zoon. Even wat moed en geduld bij elkaar verzamelen.. Vooral dat laatste is heel erg belangrijk, want je moet engelengeduld hebben. Morgen samen met mijn zoon op pad naar het oosten des lands, waar mijn zus woont. Heb er zin in, maar weet nooit hoe het gaat lopen met zo'n wispelturige zoon (goh, van wie zal hij dat nou hebben ) Plannen kunnen zomaar gewijzigd worden of er kan zomaar iets tussen komen. Voor de rest lekker aan het opruimen en rommelen en ben echt creatief bezig. Komt ook omdat ik de laatste tijd veel meer rust heb. Waar het door komt, komt het, maar het is zo! Ben nu ook aan het doorpakken met het minderen van de paroxetine. Voorheen lukte dat me nooit en ging langzaam maar zeker de dosis weer omhoog. Alleen last van wat duizeligheid en ik voel wat meer mijn pijntjes, die er voorheen ook wel waren, maar het leek wel alsof ik daar veel minder aandacht aan besteedde. Nu kan ik gewoon moe zijn en weet dan ook hoe het komt en kan ook op tijd mijn rust nemen. Het leek wel alsof ik maar door wilde blijven gaan met die medicijnen. Voelde ook mijn moeheid nooit. Goh en het slapen gaat ook veel beter.
 10. spirit

  Dinsdag 28 mei 2019

  Productief dagje gehad. Met de buurvrouw naar de kringloop geweest en zoveel leuke dingen gekocht voor heel weinig geld. Daarna nog een gratis zak kleding opgehaald bij iemand. Leve de weggeefhoek. Zoe leuk om te doen en dat uit te zoeken. In iedere zak kleding zitten wel dingen voor mijn gading bij. Word blij van dit soort dingen en krijg er positieve energie van!
 11. Nou, ik had vandaag echt een brak maandaggevoel na zo'n hele dag op pad gisteren met het Smartlappenkoor. Gelukkig niet door drank, maar wat een dag zeg Omdat ik geen zin had om gezellig mee te doen, had ik me even teruggetrokken in een ruimte binnen, komt er ineens zo'n mens die tegen mij zegt: O meid, wat kijk je triest, het gaat toch wel goed met je? Had eerst een antwoord klaar van: kijk naar je eigen trieste giechel, maar kon me nog net op tijd inhouden! Ik zei toen maar dat ik het allemaal lang vond duren en dat is ook zo. Ben altijd blij als het voorbij is en merk steeds dat het helemaal niet mijn ding meer is. Gelukkig hebben we een leuk team "accordeonmeiden", daar doe ik het dan maar voor en ach, één koor is nog wel te behappen. Wel genoten van mijn allernieuwste aanwinst
 12. Zo, ik heb de zondag ook weer drankloos overleefd. Vandaag weer over op de orde van de dag. Gaat goed!
 13. Een paar drukke dagen gehad, dus weinig tijd gehad om te schrijven. Ik voel me nog steeds best wel goed en ik denk dat het echt komt door het afbouwen van de AD. Lijkt wel of alles ineens veel intenser is. Geen mist meer in mijn hoofd en ook veel minder trek in alcohol. Ik zou haast gaan denken dat het echte onmatige drinken door het gebruikt van de AD is gekomen. Ik heb nu ook veel meer de rust om er nu ook daadwerkelijk mee bezig te zijn en het af te bouwen en hoop heel snel er vanaf te zijn. Vanmiddag met mijn 2 kleinkids gewinkeld en ik trots met de dubbele buggy gelopen. Nu weer lekker rustig en morgen een hele dag naar Brabant met het Smarlappenkoor. Niet echt zo mijn ding en zeker niet met een bus met al die koorleden, maar ach, 1 koor is nog te overzien en als ik er eenmaal ben, vermaak ik me wel. Gelukkig niet binnen in een feestzaal, dan krijg ik het benauwd. Gewoon buiten en je kan wandelen en er zijn diverse podia.
 14. spirit

  Donderdag 23 mei 2019

  Bilo, ik heb je dagboek gelezen en wat is dat ook voor mij herkenbaar. Vaak als ik trek krijg, word ik ook misselijk, gaan mijn ogen tranen, krijg ik ineens een verstopte neus. Net alsof je dan ineens verkouden word. Zo belangrijk om dan om te denken en je te realiseren wat het je eigenlijk oplevert en ook de dagen die je dan weer ziek bent daarna. Als ik goed gedronken heb ben ik dagenlang moe en van slag.en deprie.
 15. Ja, ik vind dat altijd wel wat hebben. Dan ben je gewoon helemaal niet op zoek en komt het gewoon op je pad.
 16. Ga ik net even mijn hond uitlaten, kom ik gewoon een hele leuke man tegen in een scootmobiel met een hond. We raakten wat aan de praat en toen vertelde hij wat hem overkomen was. Helemaal geen klager ofzoiets, maar ik vroeg er echt naar, niet uit nieuwsgierigheid, maar ik merkte dat hij graag zijn verhaal wilde doen. Bloedvatenvernauwing in zijn linkerbeen, zijn onderbeen moest 5 maanden geleden geamputeerd worden. Heftig verhaal, maar zo'n leuke man en ik merkte dat het gewoon klikte en ook nog eens zo'n beetje van mijn leeftijd. Geen ouwe lul dus Morgen maar weer eens kijken of hij er weer is met zijn hond!
 17. Dat is leuk om te doen met de wandelapp hé Bilo! Ik ga hem ook maar weer eens op mijn telefoon zetten. Goed bezig hoor!
 18. Hier geen last meer van mieren, omdat ik nu in een flat woon. Wel nog steeds de muggen, maar ik moet zeggen dat het minder word. Wel spuit in iedere avond gewoon in mijn slaapkamer met muggenverdelger. Alles even dicht en daarna geen mug meer te bekennen. Voor de lastige mannen lijkt me pepperspray wel een optie Hier lekker bezig met de boel een beetje te veranderen. Gisteren een ander TV meubel op te kop kunnen tikken via marktplaats. Ben ik weer blij mee! Beetje aan het handelen met accordeons. Ook wel leuk om te doen. Vanavond gaat er weer eentje weg en daarvoor in de plaats kan ik er weer eentje overnemen van mijn vriendin. Het houd mij lekker bezig en ook wel leuk om te doen. Heb nu wel een hele goede. Ik geloof niet dat ik die voorlopig wegdoe, maar zeg nooit, nooit bij mij Zo ben ik eigenlijk altijd wel geweest. Is het niet met accordeons, dan was het wel met wat anders. Voor de rest gaat alles hier goed. De AD daar slik ik al een paar weken halfjes van en dat gaat heel goed. Ik voel me veel helderder en kan me veel beter concentreren. Al eerdere pogingen gedaan, maar ik geef het nu de tijd. Voel me ook veel rustiger de laatste tijd. Tja en mijn karakter, dat kan ik niet veranderen hé? Ik ben een ongedurig, wispelturig en best wel temperamentvol type. That's me!
 19. Dagpact; Reacher Senna33 Rapilos Bor Lika Ties Sonnetje Spirit Woman: welkom terug.
 20. spirit

  Zondag 19 mei 2019

  Over tanden gesproken. Mijn kunstgebit eergisteren in 2 stukken. Ik beet op iets hards en krak zei het kunstgebit van tante Mien Geeft niet. Ik ben al bezig met de implantaten natuurlijk. Ze zitten er gelukkig en ben al 2 keer geweest voor afdrukken te maken voor het nieuwe ondergebit. Eind juni is alles oké, krijg ik onder en boven weer alles helemaal nieuw en op maat. Ik dacht dat ik nog ergens 1 secondelijm had, maar kan het nergens vinden. Weer een weekendje opgepast, omdat ik toevallig toch niets anders te doen had en dan is het wel leuk zo'n kleine om je heen. Weet je wat ik ga doen voor vrijwilligerswerk? Bij de speeltuin. Ze zitten daar te springen om vrijwilligers. Toevallig repeteren wij daar altijd op donderdagavond met het koor, dus vandaar. Dan komen we in ieder geval niet meer voor niets op zaterdagmiddag omdat er geen vrijwilligers genoeg zijn. Toch weer eens iets heel anders, dan altijd maar weer met die ouderen.
 21. Ik voel me redelijk goed. Wel duizelig, maar ik weet dat dat erbij hoort. Voorlopig zit ik nu aan halve tabletten paroxetine. Dat blijf ik ook voorlopig doen. Ik voel me wel veel helderder van geest. Geen dikke mist meer in mijn hoofd. Straks een nachtje en dagje oppassen en morgenavond wokken met het hele gezin. Altijd leuk!
 22. Kannietmeer: ik zit nu aan de halve dosering. Ik ga proberen of ik dit voorlopig vol kan houden zo. Stoppen durf ik voorlopig nog niet.
 23. Hier nu 14 dagen aan het afbouwen van de AD. Het lijkt wel of ik me nu al beter ga voelen. De mist in mijn hoofd lijkt wat weg te trekken. Ik voel me veel helderder. Moet het langzaam afbouwen en er wel de tijd voor nemen, dat weet ik. Wel wat duizelig, maar dat heb ik vaker meegemaakt met het minderen van de paroxetine. Ik wil er nu echt voor gaan!
 24. spirit

  Stoppen

  Dag lieve Lars. Ik zal je missen, maar je hebt nu je welverdiende rust.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...