Spring naar bijdragen

vit B1


JoAnn73

Aanbevolen berichten

Net als veel mensen hier heb ik vit B1 gekregen. Het potje is nu leeg. Hoe lang zou ik t moeten slikken nadat ik gestopt ben met drinken? Of is het juist voor mensen die nog wel drinken? En kan ik nog iets anders nemen om wat minder moe te zijn?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag JoAnn,

 

Als je vitamine B1 (Thiamine) door een arts krijgt voorgeschreven is het zaak je vraag aan hem/haar voor te leggen.

Vitamine B1 wordt vooral voorgeschreven bij (chronisch) alcoholgebruikers om twee redenen: een verminderde opname B1 en in veel gevallen een verslechterd voedingspatroon zodat er geen B1 binnenkomt uit de voeding. Een chronisch tekort aan B1 kan ernstige gevolgen hebben (bv. ziekte van Korsakoff).

 

Als je geen alcohol meer drinkt en je hebt een gevarieerd en relatief gezond voedingspatroon zou je voldoende vitamine B1 moeten binnenkrijgen. Een extra tabletje in lichte dosering kan geen kwaad. Vaak zit er ook een ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) vitamine B1 in een multivitaminetablet.

 

Ik hoop je vraag hiermee te hebben beantwoord,

 

Vriendelijke groet, de moderator

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

En een multivitamine, maar teveel vitamine B (6 geloof ik) is ook niet goed. Ik hoor ook dat magnesium een positieve bijdrage kan leveren, maar dan is wederom de vraag, hoeveel mgr?

 

B6 is 1) pyridoxine HCL of 2) P5P (Pyridoxal-5-fosfaat) en de goedkope eerste vorm zit in multivitaminen en toevoegd aan veel voeding en ook dranken. Vooral sport en energiedranken bevatten veel van de eerste vorm waardoor je ongemerkt door de optelsom van mulitvit voeding en drinken heel hoog kan zitten in pyridocine HCL. Een te hoge dosis B6 (vooral vorm 1) kan bij langdurig gebruik neurologische klachten geven. In sommige B complex pillen zit B6 op een paar duizend % van de ADH. Dat is niet goed. Bij multivit zou ik vooral op mogelijke overdosering vitamine A en B6 letten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...