Spring naar bijdragen

Bang voor ernstige ontwenningsverschijnselen


Aanbevolen berichten

Hallo,

Sinds een jaar of 5 drink ik met vlagen veel te veel. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld 3/4 avonden in de week 2 flessen wijn of tijdens een avondje kroeg, zo 12 biertjes.

Regelmatig zaten er ook dagen of weken tussen dat ik niet dronk.

nu sinds een maand heb ik door een heel vervelende privé situatie elke dag gedronken, en te veel. De ene dag 1 fles wijn, dan weer 2 flessen en in totaal 4 dagen het bij 2 glaasjes gehouden en 2 dagen evn niets.

Dat merk ik dan zeker aan mijn lichaam, zweetaanvallen, trillen, hartkloppingen etc. Om dit op te vangen slikte ik 1 a 2 mg lorazepam per dag.

Nu wil ik helemaal stoppen , maar ik ben ontzettend angstig om in een delirium terecht te komen of last van epileptische aanvallen te krijgen.

Daarnaast eet ik wel gezond en gevarieerd, slik sinds een jaar multivitaminen en sinds 3 maanden daarnaast vitamine b1 50 Mg.

Nu komt mijn daadwerkelijke vraag; wat is wijsheid. Langzaam afbouwen of kan ik in een keer stoppen en dat ik voor de eerste dagen wat lorazepam gebruik? Dan daarna de lorazepam heel rustig afbouwen?

Ik las namelijk dat de kans hoger op epileptische aanvallen groter aanwezig zijn bij het gebruiken van benzodiazapinen. Deze nam ik niet in gezamenlijk met alcohol, maar om de trillingen op te vangen.

Sterke drank drink ik nauwelijks, alleen Bv een glaasje port na een etentje of tijdens een avondje uit een vodkacola.

graag uw advies. Bij voorbaat dank.

Groet, Tobbertje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste Tobbertje,

 

Hartelijk bedankt voor je vraag. Ik had gelezen op het forum dat je inmiddels al gestopt bent met drinken het afgelopen weekend, dat is een knappe prestatie!

Het is goed dat je er zo over hebt nagedacht wat eventuele risico’s zijn het stoppen. Want deze zijn er wel degelijk inderdaad als je fors drinkt. Jij dronk niet dagelijks, maar wel enkele dagen fors. Dat betekent ook dat je op de dagen dat je niet drinkt, ook eigenlijk al ‘ontwent’. De verschijnselen die je beschrijft zijn de ontwenningsverschijnselen.

 

Van een afstand is niet te zeggen wat verstandig is, omdat het daarvoor van belang is om je medische achtergrond te weten en dat een huisarts of een verpleegkundig specialist je lichamelijke conditie onderzoekt om een goed advies te kunnen geven. Eventueel is (tijdelijk) ondersteunende medicatie ook een optie. Ook is het aan te raden dat je de eerste dagen niet alleen bent, mocht je veel last krijgen van de ontwenning.

 

Voor wat betreft de lorazepam is het aan te raden om dit af te bouwen en het gebruik niet ineens te staken.

 

Ik wens je veel succes en zet zo door!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Is het erg slecht om ineens te stoppen? of wel verstandiger? Ik ben al een paar keer rigoureus gestopt met drinken, maar had dus ook ernstige ontwenningsverschijnselen. Ik dacht werkelijk dat ik dood ging en kon ook niet slapen van het trillen en zweten. Na een halve week is dat ook wel weer weg, maar ben wel enorm bang... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag JannekeW,

Ontwenningsverschijnselen verschillen van mens tot mens. De klachten die je noemt komen vaak voor bij rigoureus stoppen. Je lichaam moet ontgiften en de verschillende neurotransmitters in je hersenen moeten weer een balans vinden. Mochten je klachten aanhouden dan is het wellicht raadzaam je huisarts te bezoeken voor een verwijzing of voor ondersteunende medicatie.

Heel veel succes!

Vriendelijke groet, de moderator

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Hoi ik ben Britt en ben vaak bang voor ontwenning net als nu, ik heb vele ts pogingen gedaan met alcohol en of  in combinatie medicatie omdat ik niet meer wil leven.

Ik heb geregeld in het ziekenhuis gelegen, lag er afgelopen woensdag weer in.

Elke keer na ziekenhuis smeek ik om hulp bij mentrum bij mijn behandelaar maar die neemt mij niet serieus en na ziekenhuis lig ik alleen ziek thuis en ik heb dan vele angst aanvallen.

met wie kan ik praten alstublief ben zo bang, enorm huilen nu.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste Britt,

 

Als ik je goed begrijp ben je recent ontslagen uit het ziekenhuis en ben je nu alleen thuis. Je hebt last van angstaanvallen en je zou graag meer steun willen hebben om deze moeilijke periode door te komen. 

Je bent momenteel onder behandeling bij Mentrum, is er een telefoonnummer waar je naar toe kunt bellen? In geval van acute vragen of problemen heeft een instelling een telefoonnummer waar je naar toe kunt bellen.

Ik wil je adviseren om contact op te nemen met Mentrum of de huisartsenpost zijj kunnen je verder helpen en tips geven wat je het beste op te moment kunt doen.

 

Sterkte!

 

Met vriendelijke groet,

 

De moderator

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...