Spring naar bijdragen

Zijn we nou allemaal alcoholisten?


Skyhawk

Aanbevolen berichten

Doen we nog wel 'gewoon' over drank?

 

De regels van hoeveel alcohol je per week mag drinken zonder jezelf een 'alcoholist', 'geïntegreerd gebruiker', 'gewoontedrinker' enzovoorts te hoeven noemen zijn de afgelopen jaren flink in aantal afgenomen. Tegenwoordig is er in de eerste 15 pagina's van Google niets anders dan hulpverlening en zelfhulp te vinden wanneer je graag een glaasje meer drinkt dan per week is toegestaan. Heb ik bijvoorbeeld bepaalde vitamines nodig als ik dagelijks alcohol gebruik? Ik wil mijn drankjes blijven drinken, maar als ik dat op een bepaalde manier kan compenseren door bepaalde voedingsstoffen, dan zou dat heel prettig zijn! Welnu, een dergelijke website heb ik niet kunnen vinden. Vandaar dat ik dit forum opstart. Laten we eens heel 'nuchter' informatie uitwisselen over alcohol. Levert het je ernstige problemen op? Of helemaal niet? Wie leeft graag met een paar glazen, een ruime fles per avond? Zou je daar wat meer over willen vertellen? Zonder dat er geoordeeld op opgevoed wordt?

 

Praat mee op het forum http://gewoonoverdrank.forum2go.nl/

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Skyhawk,

 

De onderwerpen en aspecten, die je hier even kort aanstipt, zijn en worden continu op het forum hier besproken. In allerlei vormen en met een veelheid aan meningen, ervaringen, feiten. Genuanceerd en ongenuanceerd.

Dus als je geïnteresseerd bent dan kan ik je van harte aanbevelen om hier eens een aantal uren te lezen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Skyhawk,

 

Welkom op het forum.

 

Leuk dat je een forum hebt opgestart. Ik hoop dat er wel mensen reageren want op een leeg forum reageert niemand. Op dit forum hebben we etendebaas, gokkendebaas etc, en daar zit helaas weinig leven in. Het forum van jellinek over alcohol is ook zo goed als leeg. Genoeg mensen binden aan een forum is denk ik het moeilijkste wat er is.

 

Helaas gebruik je oud forum software van vele jaren geleden. De gebruikte html is XHTML 1.0 die er al niet meer toe deed in 2001. XHTML is door de internet community al vrij snel afgeschoten. Eigenlijk is XHTML nooit tot leven gekomen. Never ever zeg maar. Je gebruikt ook een characterset iso-8859-1. Dat was uit het tijdperk commodore 64, met daarna windows 3.11 en windows 95 en 98 (ANSI, lijkt erop) en met de definitieve versie uit 1998. Zonder euro teken, want die bestond toen nog niet.

 

Ik raad je aan om een forum te maken in HTML5 en met characterset utf-8. Dat is de komende 40 jaar sowieso geldig. Bestand tegen veroudering namelijk. Daarom heet HTML5 ook gewoon html. Een leuk boekje om te lezen is: O'Reilly - Head First - HTML and CSS, 2nd edition.

 

Jouw forum vind ik eigenlijk eerder een thema voor een topic dan voor een op zich zelf staand forum. Misschien is het een cry for help, misschien voel je je eenzaam en drink je teveel. Welkom bij de club. Hier schrijven mensen die hetzelfde meegemaakt hebben. Mocht je willen minderen en contact willen zoeken met lotgenoten, dan adviseer ik je om je voor te stellen in wie-is-wie-forum en mee te praten in de dagdraad, mocht je dit willen.

 

Maar je moet doen wat goed voelt. Dat alleen kan jij zelf bepalen. Je kunt hier ook alleen lezen.

 

Sterkte en succes!

bewerkt door ploffie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Skyhawk,

Sluit me aan bij de tips van MijnGerrit en Ploffie.

Dit forum is mijn plekkie. Er wordt verrassend weinig geoordeeld en subtiel en helpend 'opgevoed' (ik noem het liever: geadviseerd) vanuit een gelijkwaardige relatiebasis. Dat werkt voor mij perfect.

Ik lees vooral angst in je posting, tussen de bedekte verontwaardiging en frustratie heen. Dit vul ik zo voor je in, hoeft niet de waarheid te zijn.

Een concrete tip: google eens op alcohol en voedingssupplement. Zo krijg je - bijvoorbeeld op de site gripopalcohol - antwoord op een aantal van de vragen die je hierboven stelt.

Wellicht tot lezens

bewerkt door Yogajuf
Link naar opmerking
Deel via andere websites

excuses skyhawk, ik zag alleen een ronselpoging

(is in het verleden al vaker geburd en al die nieuwe

fora gingen weer ten onder aan een gebrek aan moderatie

door een neutrale moderator, in mijn beleving).

Ik zag niet de mens achter je poging

en nu ik Ploffie lees realiseer ik me dat pas. thnx Plof.

Mij bevalt dit forum prima en velen ook, dus ja, sluit je

aan zou ik zeggen, als je al niet eerder hier schreef.

Kijk wat je hier kunt bereiken voor jezelf en misschien kan

er meer dan je nu denkt?

welkom dus.

bewerkt door lady jane
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

skyhawk, welkom op het forum.

Als je bevestiging zoekt dat een fles per dag wel moet kunnen dan ben je op het juiste forum. Die bevestiging ga nl. niet krijgen.

Als je bang bent dat je hier alleen mag komen als je al succesvol gestopt zou zijn................. dan ben je op het goede forum. Je hoeft nl. niet bang te zijn.

Je bent welkom, net zo welkom als wij zijn.

 

Voor kennis ga je naar school, een huisarts of in de boeken. Hier op het forum doen we alles om alcohol de baas te worden en/of te blijven. Dat doen we samen. Wie het alleen kan is knap. Wij doen het hier samen.

Wil je helpen of wil je hulp? Blijf. Wil je dat niet? Even goede vrienden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...