Spring naar bijdragen

Ik ben nieuw


Ree

Aanbevolen berichten

Ik ben Ree, 50 jaar en flink aan de drank. Geen sterke drank, maar ik ben een liefhebber van wijn. En daar kan ik veel van op. Maar ik vind het genoeg geweest. Ik heb al een paar keer proberen te minderen, maar al snel sloop het lekker doortutteren er weer in en werd ik alweer een ochtend flink duf wakker. Moest soms in de keuken kijken wat ik ook weer gegeten had (en of ik sowieso iets gepakt had).

Ik heb hulp nodig, steun, want ik ben bang dat ik het alleen niet red. Gisteren niets gepakt en dat wil ik zo volhouden. Het begin is in ieder geval gemaakt. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Ree.

Welkom op het forum.

Goed dat je er bent.

Gisteren niets genomen dat is inderdaad een goed begin. En nu volhouden.

Dat is vooral in het begin moeilijk.

Ik had twee onrustige weken. Daarna werd het makkelijker.

Ik zocht afleiding, zorgde voor een volle maag en veranderde mijn patronen.

En schreef en las op het forum.

Wat we hier tegen elkaar zeggen: Die eerste niet nemen.

Kom maar veel hier. Op de dagdraad is het ook vaak goed vertoeven. Kijk maar eens rond.

Succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Ree

Goed begin is het halve werk..dus die heb je al te pakken

schroom niet om een gil te geven als je het moeilijk hebt of krijgt.

Zelf heb ik hulp van huisarts..verslavingszorg..therapie gehad

ook die mensen zijn er om te helpen

Moet zeggen het was niet makkelijk niet drinken..maar zekers de moeite waard

drank voegt niks toe...

Succes Ree...er is meer als drank

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Ree,

 

De eerste stap is gezet: erkenning!

Ik ben zelf bijna 6 maanden 'clean'. Dit is me niet op eigen houtje gelukt. Ik heb hulp gezocht bij diverse verslavingszorg instellingen, en vond uiteindelijk de voor mij beste kliniek: Trubendorffer.

 

De psycholoog die ik daar spreek ervaar ik als uitermate deskundig. Tevens zijn er groepssessies, en er wordt van je verwacht dat je tijdens de behandeling deel neemt aan deze sessies (minimaal 1 x per week) & het bezoeken van zgn. zelfhulpgroepen/ meetings (NA, AA, CA.). Ik had met name moeite om deel te nemen aan de laatstgenoemde meetings, maar ik ben nu gewend aan de tradities die daar zijn.

 

Dit is de tweede keer dat ik een serieuze poging onderneem om blijvend alcoholvrij te zijn. De eerste keer stopte ik met name voor iemand anders (mijn vriend). Toen de relatie beeindigd was dronk ik nog veel meer dan voorheen. Alcoholisme is een progressieve ziekte wordt beweerd, en ik geloof dat inmiddels wel. Dit keer onderneem ik deze stap voor MEZELF. Minderen is geen optie voor een verslaafde, maar daar ben ik pas achter gekomen toen ik na anderhalf jaar droog te hebben gestaan toch weer ging drinken. Binnen een week zat ik alweer op 2 tot 3 flessen wijn per dag, en daarna stapte ik over op de Wodka (dat ruikt een ander niet, dacht ik...).

 

Het blijft zwaar, en het verlangen naar even niks te hoeven denken en voelen (want dat veroorzaakt drank bij mij) is heel vaak aanwezig. Toch zet ik tot nu toe door, op wilskracht, doorzettingsvermogen en hoop, maar een garantie kan ik mezelf nog een dierbare geven.

 

Hoop doet leven, en ik heb best een aantal stappen gezet, maar ik ben er nog lang niet.

 

Hou je haaks en zet m op!

 

Groet,

Mariette

 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag 2 is ook gelukt :D. Wel fijn dat er zoveel herkenbare verhalen te vinden zijn hier. Ik ben al eerder een tijdje gestopt. Wat me opviel was dat ik vaak te horen kreeg dat ik niet zo flauw moest doen. Eentje kan geen kwaad. En dat er veel mensen me dan vertelden hoeveel (of beter gezegd hoe weinig) ze dronken, en dat ze nu zin hadden in een glaasje.

Ik vind mezelf nuchter niet saai, kan ook lol hebben. Alleen ben ik eerder moe en haak wat eerder af.

Drinken deed ik omdat ik de smaak van wijn lekker vind. En dat je er dronken van wordt, is een erg vervelende bijzaak. Zeker als er ruzie door ontstaat. En dat heb ik deze week meegemaakt. Ik ga nu voor een alcoholvrij leven. Dank jullie voor jullie steun, doet me goed.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Ree!

 

Een heel warm welkom op het forum ook van mij. Dag 3 alweer, de eerste dagen zijn voor sommigen het moeilijkst. Je gaat goed!

 

Een van de lastigste dingen voor mij in het begin was ook hoe om te gaan met sociale gelegenheden en mensen die wel drinken. Ik zag er enorm tegenop. Zoals jij jezelf nu vergelijkt met anderen, zo doen anderen dat ook met jou. Als je niet drinkt, ben je 'anders'. Daar zal je mee moeten leren omgaan aangezien 85% van de volwassen Nederlanders drinkt. Door je anders op te stellen, zullen mensen even wakker schrikken. Jij wordt een spiegel voor hen. Ze spiegelen zichzelf aan jou en zullen gaan nadenken over hun eigen drankgebruik. Die opmerkingen zoals 'Doe niet zo flauw' of het rechtvaardigen van hun eigen gebruik, zeggen eigenlijk niets over jou, maar over hen. Ze denken daarover na omdat jij ze indirect daarmee confronteert. Mensen die zichzelf echt gaan rechtvaardigen, hebben vaak zelf ook wel ergens een probleem. Waarom zou je moeten bewijzen dat je geen probleem hebt, als er geen probleem is immers. Maar het doet er allemaal niet toe. Het gaat nu om jou. Jij en jouw gezondheid en verlangens komen op de eerste plaats.

 

Er zijn heel veel 'excuses' die je kunt gebruiken als je niet drinkt, zonder te hoeven liegen en zonder gelijk de diepte in te gaan. Bijvoorbeeld "Ik slaap slecht en door niet te drinken slaap ik beter", of "Vanavond niet want morgen een drukke dag", of "Ik kan er niet meer zo goed tegen", of "Ik vind dat ik te veel dronk de laatste tijd en in plaats van drankjes te gaan tellen vind ik het makkelijker om even een time-out te nemen", enzovoort. Maar het beste is denk ik om op de goede kanten van niet drinken te focussen, "Door niet drinken voel ik me beter, uitgeruste, frisser, gezonder…" Vul maar in. Niemand kan 'bezwaar' maken tegen iets dat GOED voor jou voelt toch?

 

En verder: ik heb gemerkt dat echte vrienden helemaal niet lastig doen. Zij vinden het juist hartstikke goed dat ik niet drink. Die complimentjes voelen fantastisch! Incasseer ze vooral. En sommigen drinken er zelf ook minder door, of ze gaan er een open en eerlijk gesprek over aan.  Dat vind ik meestal heel fijn. 

 

In situaties met veel mensen die ik minder goed ken: maak er een "studie" van, observeer hun gedrag en hoe ze veranderen en steek er wat van op. (Mondje dicht, dat wel).

 

Nog een laatste gedachte: Er zijn best veel mensen die niet drinken. Als drinker denk je daar niet over na. Ga eens met hen praten. En ik meen zelfs te merken dat niet-drinken een beetje een trend aan het worden is. Het kan goed voelen om jezelf niet als zielige niet-drinker te zien, maar meer als een voorloper, iemand die bepaalde nadelen van alcohol heeft ingezien en er afscheid van heeft kunnen nemen. Hiermee vang je ook een andere vlieg, namelijk het rotgevoel over je drankgebruik in het verleden. Zonder dat was je niet gekomen waar je nu staat. Met dit soort gedachtes moet je misschien een beetje oppassen, maar mij helpt het soms wel.  

 

Succes vandaag Ree, en ik hoop je te blijven lezen!

bewerkt door Yogajuf
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Ree

Veel succes gewenst, ik post vaak ook elders, op dagdraad of m'n eigen draad, maar kan je helemaal begrijpen.

Ikzelf volg nu de internetbehandeling v Tactus hier, omdat ik echt weet dat ik er zelf niet uitkom. Heeft lange tijd geduurd om dit voor mezelf toe te geven...

Voel me nu echt beter. Nog niet ADB (alcohol de baas ;-))

Maar goed op weg.

Hoop dat je de steun krijgt die je nodig hebt, je kan ook een pb sturen naar iemand.

Het ga je goed.!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben al eerder gestopt. Ik had me voorgenomen 1 jaar niet te drinken en daarna weer gezellig een glaasje mee te doen. Dat jaar was zwaar. Echt aftellen naar die laatste alcoholvrije dag. Tja en toen.....zoals ik nu bij verschillende mensen gelezen heb....het begint netjes bij 1 of 2 glaasjes en al gauw zit je weer op een fles of meer. Ik begon me te schamen voor mijn alcoholgebruik. Als er iemand 's avonds nog belde, nam ik de telefoon niet op. Als ik bekenden tegenkwam op straat, wist ik niet hoe snel ik door moest lopen. Vooral geen gesprek aan gaan. En gelukkig kreeg ik afgelopen week de telefoon in mijn handen geduwd door mijn man (ook dronken). Het was een kort gesprek. Vond het zo erg, want al na 1 glas kun je het ooit al horen. Laat staan na bijna 2 flessen!! En toen was ik er echt klaar mee. Ik wil me niet meer schamen, ik wil fit zijn, leuke dingen doen, minder depressief zijn, misschien een beetje afvallen maar das bijzaak.....

Misschien dat ik volgende week langs de HA ga. Nu haal ik de steun uit dit forum en misschien dat de HA ook nog tips heeft. En mocht dit niet genoeg zijn, dan denk ik er aan om een maatje te zoeken in de buurt. Zag dat hier ook ergens voorbij komen, dus wie weet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Ree,

 

Bekend verhaal, een tijdje gestopt zijn (niet overtuigd) en dan aan het einde van die periode in no time weer op je oude niveau of daar voorbij.

Misschien is sociaal en gematigd drinken voor jou niet weggelegd, net zoals dat voor mij geldt. Toen ik dat eenmaal echt doorhad, werd het overigens toch een stuk makkelijker.

 

Als je hulp zoekt, dan zou je ook nog eens kunnen kijken naar een internettraining. Ik heb dat bij Tactus gedaan en vond het erg waardevol en helpend.

SInds een aantal maanden ga ik eenmaal per week naar een zelfhulpgroep, in mijn geval een alternatief voor de AA. Ook dat is erg steunend.

Ik denk dat ik erg regelmatig aan mijn lastige verhouding tot alcohol moet blijven werken. Ik denk dat ik terugval als ik dat niet doe.

 

Zet hem op Ree!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi allemaal,

 

De eerste week zit erop en ik zie (gelukkig) ook een kleine verandering in het drinkgedrag van mijn man. Hij pakt nog wel zijn pilsje, maar wel wat minder.

Ben daar wel blij mee. Hij hoeft van mij ook niet te stoppen, en ik moet zeggen dat ik het goed kan aanzien. Krijg geen neiging tot wijn drinken. Vind het wel zonde van al die flessen die we nog niet zolang geleden hebben ingeslagen, maar dat komt ook vast wel goed.

Een paar jaar geleden ben ik de feestdagen ook alcoholvrij doorgekomen. Toen had ik alcoholvrije champagne omdat ik het zo gezellig vond toch een beetje mee te doen. Grappig was dat er iemand de verkeerde fles pakte om nog wat in te schenken en dus ook aan de av zat. Merkte het niet eens! En die had nog niet echt veel alcohol op. (Dat kan natuurlijk ook wel wat zeggen over de kwaliteit champagne/sekt die we hadden :D).

 

Heel fijne woensdag gewenst en tot de volgende keer,

 

Ree

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Ree,

 

Proficiat met je eerste week!

Daar mag je trots op zijn.

 

Mooi dat jouw stoppen ook een positieve invloed heeft op je man.

Dat herken ik wel. Mijn hubbie is geen drinker...ik had eigenlijk een slechte invloed  :blush:

 

Het klinkt alsof het je vrij gemakkelijk afgaat, het niet drinken, dat is mooi!

Ik zou zeggen, lekker doorgaan!

 

Succes en ook een fijne dag gewenst.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Ree,

 

Gefeliciteerd met je eerste week alweer :rose:

Viel het een beetje mee? Of heb je veel trek gehad en lastige momenten?

 

Mijn vrouw drinkt graag wat voor het eten. Ik heb daar geen problemen mee; alleen vond ik de eerste paar weken het zien van een aangebroken fles niet fijn.

Sinds ik niet meer drink, is zij ook minder gaan drinken en komen er geen uitschieters meer bij haar voor. Ze deed soms mee met mij, als ze slecht in haar vel zat.

 

Blijf je schrijven hier? Succes verder; op naar week twee!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Kruidenthee67,

 

Deze week viel inderdaad niet echt tegen. Ik hoop dat het zo blijft. Maar uit ervaring weet ik dat er nog wel wat dippies aan zitten te komen.

Nu moet ik wel zeggen dat ik iedere dag probeer even online te zijn om andere verhalen te lezen, en dat me dat veel steun geeft. Ik weet dat ik niet de enige met een probleem ben. En als anderen de drank kunnen laten staan, moet het me toch ook lukken?!

Dit forum is een stok achter de deur. Ik wil niet liegen, dus als ik iets gedronken heb, zal ik het ook melden. En ik wil geen berichtje sturen met daarin mijn bekentenis dat ik weer aan de wijn of iets gezeten heb. Dus afblijven van die zooi.

 

Ben vanochtend gaan sporten. Ging lekker. Voorheen ging ik duf naar de sportschool en had ik moeite met de les, maar nu dus zo fris als een hoentje. Heerlijk. Ook wel een stimulans.

 

Heel fijne dag gewenst.

 

Ree

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi MijnGerrit en Huttula,

 

Zag nu jullie berichten ook. Eigenlijk moet ik ergens anders gaan schrijven, denk ik. Want ik heb me al voorgesteld. Of mag dat toch gewoon nog hier?

Nu kijk ik altijd even wie er nieuw bij is gekomen en de ditjes en datjes en laat daar wat van me horen.

 

Toen ik me had voorgenomen 1 jaar te stoppen leek het wel of ik meer moeite had met niets pakken dan nu. Maar ik weet dat ik er nog lang niet ben.

En ik denk dat ik hier nog een hele tijd blijf.

 

Groetjes,

 

Ree

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Ree,

 

Je hoeft niet ergens anders te schrijven hoor. Je moet even kijken wat het voor jou gaat doen.

 

Onder de Ditjes en Datjes & Dagdraad wordt iedere dag een draadje aangemaakt, waar van alles passeert. Misschien wat voor jou, misschien niet.

Is dat niets voor jou, dan blijf je gewoon op je eigen draad; er zijn er meer hier die dat liever doen. Je krijgt wel iets minder respons. Je kunt ook een mix maken.

 

Succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heb nu even een dip, maar dat gaat wel over. Voel me op dit moment heel triest.

Vergeet van alles, ben wat grieperig en vervelend. Misschien helpt sporten en hier schrijven ook wel een beetje.

 

Dus, MijnGerrit, hoe is het met jouw gezondheid? Was ook niet helemaal fit? Gelukkig dan maar 1 afspraak die doorgegaan is.

En een leuke sinterklaasavond achter de rug? Wij hebben het hier rustig aan gedaan. Weer een dagje av achter de rug. Dinsdag heb ik er 2 weken op zitten.

Op naar de volgende week en dan is het een maand.

 

Heel fijne dag allemaal en tot een volgende keer. Probeer toch iedere dag even online te gaan. Al is het maar om een soort dagboek bij te kunnen houden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Ree,

 

Als het triest voelen met het niet drinken te maken heeft, dan is dat iets waar je weinig aan kunt doen. Het hoort erbij, lijkt het wel. Gewoon toelaten, verduren. In de loop van de weken trokken dat soort stemmingen bij mij weg en tegenwoordig heb ik er eigenlijk geen last meer van. Sterkte voor nu.

 

In de nattere en koudere tijden loop ik regelmatig tegen wat slechte dagen op. Het schijnt bij mij te horen. Ditmaal was het met een dag bekeken en had ik gisteren alleen nog maar een staartje ervan. Sinterklaas was erg gezellig. Mijn kinderen komen er voor naar huis. We hebben rustig 's middags voor het eten even gezeten om wat te drinken (perensap voor mij) met wat erbij te eten. Vervolgen gourmetten, wat ik qua eten helemaal niets vind, maar wel gezellig. Toen de cadeautjes en gedichtjes. helemaal goed.

 

Twee weken alweer! Goed bezig hoor! Iedere dag even hier was voor mij erg belangrijk; het bezig zijn met niet drinken bleef zo erg levend voor me.

Goed weekend Ree, succes.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...