Spring naar bijdragen

jan29 / Hallo allemaal! / Ik wil stoppen!


jan555

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal! Ik ben Jan, 29 jaar oud. Fijn dat dit forum er is.
Al sinds mijn jeugd heb ik graag gedronken (weekend). Sinds mijn 22e drink ik iedere dag. Jarenlang had ik het aantal drankjes wel onder controle.
Na een aantal zeer heftige gebeurtenissen (binnen prive sferen zoals overlijden moeder, verlies baan, scheiding) de afgelopen 4 jaar heel veel gedronken. Dagelijks circa 12 drankjes (combi bier / wijn).
Een aantal maanden geleden onder begeleiding gestopt. Dat ging eigenlijk best goed (met dank aan medicatie waarschijnlijk). Vervolgens 2 maanden niets gedronken. Dat voelde echt goed en ik had gedurende die periode ook geen trek. Vervolgens dacht ik: fijn , ik kan er nu mee om gaan en drink op vrijdag zaterdag en zondag weer twee wijntjes per avond (omdat ik dus wel echt van een goede wijn kan genieten). Maar je raad het al: het is inmiddels weer als vanouds. Met de afgelopen maand zelfs enkele weken die echt te erg waren (mbt hoeveelheden). Dit had te maken met enkele tegenvallers. Vervolgens tranxene gehad, een aantal heftige nachten en nu aan het minderen. Het stoppen lukte me op dat moment nog niet.
Ik drink nu sinds een week ongeveer 8 drankjes per dag. Eigenlijk altijd in de avond (tussen 20.00 en 1.00).  IK WIL DUS HELEMAAL STOPPEN MAAR DURF NIET. De huisarts wil geen medicatie geven om griezelige ontwenningsverschijnselen op te vangen. Die is denk ik bang dat ik het zal combineren met drank (wat ik dus niet van plan ben). Hij zal daarnaast denken: je hebt pas nog tranxene gekregen dus bekijk het maar. En ik snap m nog ook....
Ik denk dus dat mijn enige optie is om te stoppen door om de twee dagen er een minder te drinken. Of heeft dit geen zin? Iemand tips/ervaringen enz ?
Bedankt!
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Klopt Roberto. Ik meen een halveringswaarde van circa 60 uur. Ik had er 30 van 10mg. 

 

Maar dat was dus omdat ik die week verschrikkelijk veel gedronken had en ik volledig in paniek was. Maar met einde van de 30 pillen toch weer gaan drinken. Voelde me zo leeg/depri dat ik wederom in paniek raakte (vooral als ik naar buiten moest). Heel dom... Gaat nu dus wat beter maar 8 (bier/wijn) per dag is nog te veel natuurlijk. Ik wil graag stoppen via afbouwen maar wat is de beste manier. Liever in 1x maar zonder medicatie zie ik dat niet zitten... 

 

Ben nog niet erg thuis op dit forum maar vraag me af of er ook specifiek ervaringsverhalen te vinden zijn van alcoholgebruikers/misbruikers die dit ook zonder medicatie deden. Want misschien is mijn angst wat overdreven? Maar ja, lees hier en daar over mogelijke insulten/epil aanvallen ed .....    Ben dus een tijdje terug wel bijna twee maanden alcoholvrij geweest. Misschien maakt dat uit. Daarvoor 4 jaar echt beh. veel gedronken met12 - 15 per dag....

 

Gr Jan

bewerkt door jan555
Link naar opmerking
Deel via andere websites

(geknipt uit "vraag het de hulpverlener", want dat ben ik niet. Niet goed gekeken, sorry!)

 

Hoi Jan, welkom hier op dit forum :rose:

Je hebt al bewezen dat je kunt stoppen, want dat heb je al gedaan. Je hebt twee maanden droog gestaan en de voordelen daarvan al ervaren.

Nu moet je dat nog een keer voor elkaar zien te krijgen, maar dan nog gestopt blijven ook. Die is lastiger, in mijn ervaring.

 

Ik ben zelf de afgelopen jaren aan het knoeien geweest met stoppen en minderen. Het idee "fijn, ik kan er dus mee omgaan" herken ik erg duidelijk. Op de dagdraad van vandaag meldde Roberto, die in zijn 10e dag zit nu, hetzelfde gevoel.

 

Ik ben zelf abrupt gestopt. Ik dronk beduidend meer dan jij en heb geen problemen gekregen. Daar mag je niet uit afleiden dat dat ook voor jou zal gelden, want dat zal voor iedereen weer anders liggen. In een aantal dagen minderen lijkt me het risico op heftige ontwenningsverschijnselen wat te verminderen, maar ik ben geen medicus. Misschien dat één van de andere forumdeelnemers (frummers) wat heeft toe te voegen.

 

Je bent eerder gestopt onder begeleiding. Mag ik vragen wat dat inhield?

 

Heel veel succes, veel lezen en schrijven hier heeft mij veel geholpen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jan,

 

Je hebt je stukje / vraag op twee plekken geplaatst.

Dat heb ik zelf ook een keer gedaan met een vraag over librium.

Dat is erg onhandig, omdat je dan op beide plekken verschillende reacties krijgt over hetzelfde.

 

Je kunt de moderator vragen om beide draadjes samen te voegen (onder wie is wie).

En het draadje onder Vraag het de hulpverlener laten verwijderen.

Dat is technisch mogelijk.

 

ps Op mijn vraag aan de hulpverlener kreeg ik veel reacties, behalve van een hulpverlener.

Mijn vraag staat daar nog, de andere onder thema's, met weinig reacties is verwijderd.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom hier Jan,

ik zou hier niet echt een passend voor jou

advies verwachten, want iedereen heeft een eigen

ervaring, maar ook een eigen drankverleden en gebruik.

Waarom niet terug gaan naar je eerdere begeleider en

daarnaast psychotherapie vragen om met je angsten en paniek

te leren omgaan. En te onderzoeken wat er nog meer in jou leeft

waarom je alcohol nodig denkt te hebben. Want zo lang je niet

met de oorzaken aan de gang gaat, blijf je op aanleidingen getriggerd worden.

Het is juist de bedoeling dat je met het leven en alle (ook zeer heftige) gebeurtenissen

om leert gaan zonder die te verdoven. Dat kan echt,elen gingen je voor hier.

Het forum kan een extra ondersteuning voor je worden,

ook weer, mits jij die inspanning levert en hier vaak leest en schrijft.

Een oudgediende hier (ik weet even geen naam) schreef vaak: het werkt als jij eraan werkt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Thnx allemaal voor de reacties!

 

@mijngerrit    Het was idd geweldig om te merken dat het kon. Maar de teleurstelling nu is groot. Zo groot dat je er natuurlijk ook een soort depri van kan worden weer. Voel me nu wel beter. Maar ben nu niet aloholvrij...  Geeft hoop dat je aangeeft dat jij abrupt stopte, meer dronk en weinig gekke dingen kreeg mbt ontwenning. Want heb nu motivatie en zou t eigenlijk best morgen willen proberen.... Maar die angst .    Ben gestopt onder begeleiding idd. Bij de Hoop. Kreeg medicatie maar weet de naam niet. En vitamine B injeties/pillen. Ik had toen nergens last van en dat was wel fijn. En ook tijdens die maanden ging t goed. Maar merk nu dat er maar een paar dingetjes hoeven tegen te zitten en t gaat weer mis.... De vraag is nu: wanneer stop ik? Want zonder medicatie zou ik t eigenlijk vandaag of morgen moeten proberen. Maar als ik dat toch niet zie zitten wordt t weer n ellenlang verhaal met intake ed. En liever niet meer in een dergelijke instelling maar gewoon thuis...(of bij familie). 

 

Ben, sinds de scheiding, ook best wel eenzaam. Heel de wereld werkt heeft thuis mensen om zich heen en ik (zo rond mn 30e) niet. Dat maakt natuurlijk ook wel depri zo nu en dan en helpt niet echt wanneer je eenmaal zelfs gestopt bent... Eerste vijf weken stoppen gingen sowieso makkelijker doordat ik er voor koos niet thuis te zijn maar bij familie te verblijven.

 

@gipsy: Ik ga niet weer naar een afkickkliniek. Het bracht me niets behalve dat de detox natuurlijk geweldig is. Verder had t (en hadden veel personen daar) juist n negatieve invloed op me. Heb gewoon genoeg aan mezelf wanneer ik met drank wil stoppen. Heb t dan over echte situaties want vind deze site bv heel prettig. Heeft wellicht te maken met een paniekstoornis waar ik dus verder aan moet werken....

 

@roberto: sorry. Had al n vermoeden dat t niet handig was:-)

 

@lady jane: Dat gaat gebeuren. Heb n afspraak met de psychiater. Helaas pas de 5e vlg maand. Jammer want ben er nu echt aan toe om weer verder te gaan. Had t misschien eerder moeten plannen (juist toen ik enkele maanden niet dronk). 

Verder verwacht ik geen oplossing. Merk dat dingen delen al prettig is en t iets makkelijker maakt om er aan te werken.

 

@oudegediende: ik ben op zich clever genoeg om te weten waar het aan ligt. Dat is nu juist de ellende. Ik begrijp t allemaal heel goed en ik weet ook wat de problems zijn geweest in mn leven. Dingen die niet meer te veranderen zijn en waar ik op zich mee kon leven. Maar op den duur (en nu nog) een paniekstoornis. Voor mij wel onverklaarbaar want is sinds n jaar gekomen en kan ik eigenlijk minder verklaren. Heb n superleuke jeugd gehad en niet echt hele rare dingen mee hoeven te maken toen. Toch dronk ik toen al te veel. En roken ook trouwens. Ben dus gewoon verslavingsgevoelig en moet daar mee zien te dealen.... Dat denk ik. Maar thnx voor je reactie. Want voor sommigen zal dat juist een belangrijke boodschap zijn

 

 

Gr Jan

bewerkt door jan555
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jan 555

Welkom hier.

Je bent nog geen 30 en dan best al een rugzakje mee te sjouwen. Dat rugzakje lijkt een stuk lichter als je iets drinkt maar drank zakt naar je benen en al die lege en volle flessen moet je ook nog meezeulen.

Volle flessen kopen en lege ergens dumpen. Je bent er heel wat tijd zoet mee.

En je kan je tijd wel beter gebruiken denk ik.

Sinds ik de halve stad niet meer door hoef te fietsen van "lever&lever " naar glasbak en visa versa hou ik zeeën van tijd over.

Ik heb geen ervaring met medicatie. Ik dronk 6 tot 10 glazen per dag en ben gewoon op een dag gestopt. Omdat de tijd rijp was.

Nou ja gewoon... Zo gewoon was t nou ook weer niet maar in elk geval geen medicatie en geen akelige bijverschijnselen alleen:

Slapeloosheid, hoofdpijn en jeuk vooral 's nachts.

De laatste 2 waren binnen een paar dagen weg. Maar het herstel van het slaappatroon duurde wel een maand of 10. Maar dat is ook voor iedereen wel anders.

Het is een proces , een heel proces. Je komt jezelf voortdurend tegen. Maar dat is noodzakelijk voor het herstel want in 10 jaar tijd kan je je lijf en leden behoorlijk aan t wankelen brengen letterlijk en figuurlijk en dat moet weer in balans komen.

Maar wat is het mooi als het lukt!!

Veel succes, maak er wat van en wacht niet zo lang als ik heb gedaan! Zonde van je leven

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Forummer!  Thnx voor je positieve/bemoedigende bericht! Bij mij was t dus wel aanzienlijk meer dan 6-10 glazen...... :)     Heb al een soort van delirium meegemaakt en is gewoon verschrikkelijk.... Ook al was t mijn eigen domme schuld.

 

Herkenbaar.... van glasbak naar glasbak. Gooide op den duur glas in mn gewone container voor te gemak :-(    Maar weet exact wat je bedoeling is met je bericht....   Bedankt!

 

Door het verlies van mn baan kon ik mn tijd dus echt niet beter invullen. Nu ja.... Eigenlijk best actief met prive dingen maar tijdens die dingen dus drinken ook

 

In 10 jaar kan er zeker wel veel kapot gaan. Kennelijk heb ik daar geluk in want uit bloedonderzoek na mn crash enkele weken geleden blijkt dat alles prima werkt..... Kon t eigenlijk niet geloven maar goed. Waarschijnlijk met dank aan t feit dat ik wel redelijk eet omdat ik vaak bij familie/vrienden/ eet. Die maken zich al n tijd flink zorgen natuurlijk.... Viel 15 kilo af in n half jaar...

bewerkt door jan555
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jan,

 

Ik heb zelf ook af en toe paniekaanvallen gehad.

Vermoedelijke oorzaak: teveel alcohol in combinatie met te weinig slaap / oververmoeidheid / stress.

Dan begin ik de volgende dag te hyperventileren, alles tintelt, ik wordt angstig, et cetera.

 

Door een paniekstoornis kun je in een cirkel terecht komen: je wordt bang om bang te worden en raakt dan juist in panniek.

Als eerste: stoppen met alcohol.

Vervolgens kun je bekijken of de paniekstoornis verdwijnt of dat er een andere oorzaak is.

bewerkt door Roberto
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat is hoopvol Mijngerrit. En hoop doet mij opleven. Dat merk ik nu zelfs al door dit forum...  En jij hebt meer levenservaring en ervaring hier in dan ik

 

Ook hoopvol dat je niet perse hele gekke dingen hoeft te krijgen als je stopt... Ik maak mn fles wijn verder leeg straks en overweeg serieus om morgen niets meer aan te schaffen...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Want ben volgens mij best dichtbij.... Dat gevoel heb ik echt. Denk wel dat t voor mij heel slecht is dat ik totaal geen sociale controle heb (gescheiden immers en best in n isolement door de afgelopen tijd). En door drank en door paniekstoornis kom ik vrijwel nergens. Vinden m'n vrienden en familie natuurlijk echt leuk en echt n reden om nog contact met mij te zoeken...... Hoewel ik veel aan mn broer, zus en moeder heb hoor. Toch nog iets... Zo maar denken:-)  Maar morgen kan het weer zo zijn dat ik "dat denken" weer totaal kwijt ben. En dan is de gang naar de slijter weer snel gemaakt

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Roberto: ok? Bijzonder om dit te vernemen. Een echte lotgenoot dus. De paniekstoornis beheerst inmiddels een groot deel van mijn leven. Want voel me niet alleen """""" door schuldgevoel alcoholgebruik maar ook door die paniekstoornis. Ik kan heel relaxed zijn maar als ik vervolgens een winkel in moet kan dusdanige aanvallen krijgen dat ik niet eens durf te pinnen omdat mensen zien dat ik niet normaal het pasje in de automaat krijg....   Is maar n voorbeeld. In mn laatste job moest ik veel presenteren en ben ik idd een keer gaan hyperventileren. Ze moesten gewoon n stoeltje voor me neerzetten. Schaamte en daardoor ook weer gaan drinken.... Zucht. Wat n geklaag he:-?

 

De oorzaken die je noemt waren bij mij ook groots aanwezig. Hoewel ik zonder alcohol ook al grote moeite had met presenteren. Makkelijk is dat nooit geweest voor mij... Maar wellicht heb je gelijk en maakt dit alles erger. Hoewel je zou verwachten dat je juist iets kalmer bent wanneer je tijdens een presentatie nog wat alcohol in je bloed hebt.... Dacht ik wel eens

 

Heb de huisarts dus ook om een of ander medicijn te krijgen waardoor ik dit soort spannende momenten toch aan kan. Want wellicht is t gewoon iets dat ik nodig heb voor dergelijke spannende momenten. Ik denk beter dan mijn huidige oplossing: frequent te veel drinken. Maar is wel goedkoper voor de gezondheidszorg/overheid, dat wel;-)

 

Want benzo's zijn er toch niet voor niets. Het kan toch zijn dat ik een van die mensen ben die dat nodig heeft in bepaalde situaties? Heb nu dus wel weer n afspraak met mn psychiater gemaakt. Want nuchter is het leven veel mooier behalve die paniekaanvallen. Maar als ik er niets voor krijg is t voor mij gewoon zo extra moeilijk....

bewerkt door jan555
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jan,

 

In mijn werk heb ik nauwelijks presentaties hoeven houden, dat is helemaal niets voor mij.

Jaren geleden wel een, moest ik een presentatie houden voor een groep van 30/40 onbekende mensen.

Of eigenlijk moest ik niet, ik had het zelf voorgesteld en een powerpointpresentatie gemaakt.

 

Ik was 's morgens op tijd aanwezig om de (onbekende) zaal te verkennen.

Dat was een vrij grote, lege ruimte, ik raakte gelijk in paniek.

Snel naar de wc om een plasje te doen, na 5 minuten nog een keer, en nog een keer.

Toen ik daar door de gang terugliep naar de zaal zei een stemmetje in mijn hoofd:

"waarom heb je dit voorgesteld, meld je ziek en ga naar huis, meld je ziek en ga naar huis".

 

Toen ik met trillende knietjes de zaal binnen kwam zat iedereen al klaar.

Al trillend nam ik plaats op mijn stoel.

De directeur kondigde mij kort aan en gaf mij het woord.

Toen ik eenmaal begon te praten vloeide alle spanning uit mijn lichaam weg, als sneeuw voor de zon.

Ik had mijn presentatie goed voorbereid, de bijeenkomst liep lekker.

 

Door negatieve ervaringen kun je in een negatieve spiraal terecht komen.

Door positieve ervaringen kun je in een positieve spiraal terecht komen.

bewerkt door Roberto
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Thnx Roberto. Ben jaloers op je:-)  Bij mij is dat juist altijd minder goed gegaan (ook voor de drinkperiode). 

 

Ik heb zojuist besloten dat ik toch ga stoppen op dit forum. Ergens haal ik er heel veel uit maar anderzijds ben ik niet geschikt voor dit soort dingen. Ik heb al snel de neiging een te grote focus op dingen te leggen. En dat gaat me hier dus ook gebeuren. Net als FB en Twitter en noem maar op....

 

Ik heb naast mijn alcoholprobleem een burnout/paniekstoornis. En denk dat ik in alle rust moet gaan vechten. Maar ik blijf jullie lezen! En jou ook in het bijzonder Roberto!

 

Super veel sterkte hier allen!! Vind dat iedereen t moet kunnen want als ik zie hoe actief sommigen hier zijn. Gerrit niet te vergeten;-)

 

Groetjes!

bewerkt door jan555
Link naar opmerking
Deel via andere websites

 

 

Ik maak mn fles wijn verder leeg straks en overweeg serieus om morgen niets meer aan te schaffen

Jan,

 

Ik heb het net ietsje anders gedaan:

ik heb mijn laatste restje wijn door de wc gespoeld en besloten om de volgende dag te stoppen (m.b.v. librium).

Tot nu toe is dat gelukt.

bewerkt door Roberto
Link naar opmerking
Deel via andere websites

 

 

Heb al een soort van delirium meegemaakt en is gewoon verschrikkelijk..

Jan,

 

Of je wel of niet radicaal moet stoppen met alcohol m.b.v. medicatie (benzodiazepine) kan voor iedereen verschillend zijn.

Als je al eerder een delirium hebt mee gemaakt hoor je blijkbaar tot de risicogroep.

Ik zou niet zomaar radicaal stoppen met alcohol zonder advies van je huisarts.

Alvast proberen te minderen met alcohol kan het risico op ernstige ontwenningsverschijnselen wel iets verminderen.

Overigens kun je ook een delirium krijgen door andere oorzaken dan overmatig alcoholgebruik.

bewerkt door Roberto
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jan, je bent wel erg snel klaar met het forum. Dat is je goed recht natuurlijk en je geeft aan dat je wel gaat lezen.

Kennelijk trekt het forum teveel. Dat zal je aanleg voor onmatigheid zijn. Het zou mooi zijn als je ook zo met drank en pillen zou omgaan:

teveel?; dan maar niet.

Sterkte Jan en veel succes.

bewerkt door MijnGerrit
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik denk dus dat mijn enige optie is om te stoppen door om de twee dagen er een minder te drinken. Of heeft dit geen zin? Iemand tips/ervaringen enz ?

Bedankt!

 

 

Ik deed er gemiddeld 7 tot 10 dagen over om 1 glas per avond minder te drinken.

 

Als ik probeerde sneller af te bouwen kreeg ik na enkele dagen een inhaaleffect.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 

Ik heb zojuist besloten dat ik toch ga stoppen op dit forum. Ergens haal ik er heel veel uit maar anderzijds ben ik niet geschikt voor dit soort dingen. Ik heb al snel de neiging een te grote focus op dingen te leggen. En dat gaat me hier dus ook gebeuren. Net als FB en Twitter en noem maar op....

 

Ik heb naast mijn alcoholprobleem een burnout/paniekstoornis. En denk dat ik in alle rust moet gaan vechten. Maar ik blijf jullie lezen!

Jan,

 

Misschien is op dit moment actief deelnemen aan dit forum teveel gevraagd voor jou.

Maar blijven lezen is ook deelnemen aan dit forum. Blijf dat vooral doen.

Niemand hier dwingt jou om dingen te schrijven of te reageren.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...