Spring naar bijdragen

Supplementen


Aanbevolen berichten

Ik ben als stevige drinker (6-10 standaardglazen per dag, en soms een dagje binge in het weekend) ironisch genoeg wel erg met mijn gezondheid bezig. Behalve het overmatige alcoholgebruik, doe ik aan sport en volg ik een low carb dieet . Daarnaast gebruik ik de volgende supplementen: magnesium (400 mg/dag), vitamine B1 (100 mg/dag), vitamine D3 (4,000 UI/dag, op aanraden huisarts door gebrek) plus de standaard multi-vitamine (met hoge doseringen vitamines B).

 

Nu ik voornemens ben te gaan minderen was ik benieuwd welke supplementen nog meer nuttig zijn bij het minderen. Ik heb gelezen dat chromium en glutamine beiden zinvol zijn i.v.m. bloedsuikerspiegel. Is een extra inname van foliumzuur nodig?

 

Alvast dank!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag Stoeptegel,

 

Heel goed dat je je hebt voorgenomen om te minderen. Ik raad je aan om samen met je huisarts of met een arts uit de verslavingszorg te bespreken welke supplementen werkzaam en zinvol zijn.

Op internet zijn zeer veel artikelen over allerlei supplementen te vinden (die elkaar ook regelmatig tegenspreken) maar het blijft toch een individuele zaak wat wel en niet werkt.

Succes met minderen!

 

Vriendelijke groet,

De moderator.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...