Spring naar bijdragen

Hobby draadje


bolletje

Aanbevolen berichten

Tijdens het schilderen zat ik te denken, stoppen met drinken zou misschien gemakkelijker zijn als je er iets t.o. zet. Schilderen, boetseren, 3d kaarten maken, beeldhouwen, bloemschikken en ga zo maar door.
Hier kun je je vragen kwijt over je (nieuwe) hobby. Alles kun je leren. Ook via de p.c.
Ik wil graag mensen helpen om te leren, een bepaalde hobby te starten, en dingen horen van anderen die ook bezig zijn, en daar weer van leren. Bezig zijn met een hobby is echt erg leuk en op momenten dat ik bezig ben, ben ik zo geconcentreert, dat de trek daardoor verwijnt, of zelfs niet op komt zetten. Dus dat vergemakkelijkt het stoppen of minderen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zelf hoef geen hobby of zoiets als "invulling", ik doe automatisch al zoveel dingen wanneer er niet gedronken wordt. Een film zien, iemand opbellen, administratie bijwerken, een boek lezen, iets leren.
Gewoon de leuke dingen van een normaal leven, dat alles laat ik schieten als ik drink. Zo jammer. Er is zoveel leuks te doen zonder drank. Geen drank is leuker, heb ik eens gelezen. Is waar.
Leuk voor je dat schilderen, heb ik ook nog eens gedaan, aanschaf spullen best prijzig.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben ook bij mezelf te raden gegaan, toen ik begon met stoppen.
Wat wil ik nou héél héél héél erg graag ...
En dat was
BUIKDANSEN
En ik maak zelf de kostuums en hoop daar in de toekomst beetje centjes mee te verdienen :)
Het is een heuse passie geworden, ik heb thuis nu een dansruimte met spiegelwand enzo
Ik mag wel zeggen, ik heb een nieuwe verslaving gevonden ! Een gezonde dit keer :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beate als je maar bezig bent met iets waar je plezier in hebt. Jammer dat je niet dichterbij woont want Jos heeft nog zoveel boeken liggen waar ik mee loop te leuren.
5-6-7 is hier trouwens weer een boekenbeurs, daar staan zo'n 8 rijen van ongeveer 50 mtr. vol met boeken. Ik ging er altijd kijken voor Jos
Das pas iets voor een boekenwurm.;)

Woman, ja jij hebt het gevonden hé met het buikdansen. Ik hoop zo dat dadelijk de kostuums gaan lopen en dat je ook iets terug krijgt voor al je mooie werk. Dat zou een bekroning zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Bolletje,

Wat een leuk topic!

Sinds kort zit ik op les bij de volksuniversiteit. Daar volg ik een cursus tekenen en aquarelleren. Ik vind het heel erg leuk. Als kind tekende ik graag, maar later toen ik volwassen was en kinderen kreeg was het altijd te druk. Nu de kids het huis uit zijn en ik de boel min of meer op orde heb mag ik van mezelf lekker "aanklooien".

Ik ben niet gaan schilderen om iets te doen te hebben in plaats van te drinken. Ik wou het altijd al graag leren. Ik merk wel dat ik door met creatieve dingen bezig te zijn veel minder met drinken bezig ben. Ik kan zo anderhalf uur verder prutsen zonder verder ergens aan te denken. Heerlijk!

Ik heb jouw schilderijen gezien (een paar dan) en vind ze superknap gemaakt. Wat dat betreft sta ik nog totaal in de kinderschoenen. Maar een paar probeersels zijn wel te bekijken op:

http://img693.imageshack.us/g/oktober2010377.jpg/ Het varkentje is een oefening die ik niet al te serieus heb opgepikt, het 3-d verhaal een stukje van een antieke houten schuur en de lampionnetjes stonden in mijn tuintje!

:)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou als dit varkentje niet serieus is gewassen
dan ben ik erg benieuwd wat er uit komt als
je wel serieus aan de slag gaat Ali, prachtig!
en de lampionnetjes ook, zo teer. Die ander
vind ik war saaier, maar dat is persoonlijk natuurlijk,
jee ik wilde ook best eens zo creatief iets kunnen produceren,
volgens mij is het heel meditatief om te doen ook.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey Ali en Jane,
Wat leuk zeg dat jullie er ook zijn heerlijk. Ja ik moet vandaag werken anders had ik zeker weer begonnen met schilderen.
Mooi hé die lapionnetjes? Ja Ali kan er ook wat van, prachtig wat ze daar laat zien.
Aquareleren lijkt me moeilijk omdat, als je een fout maakt, je hem niet meer kan verdoezelen, en ik maak nog al eens een fout. Dan kun je er met olieverf gemakkelijk overheen gaan om de fout weg te werken. Je moet echt van goeie huizen komen wil je zoiets kunnen maken als dat van Ali.
Wat ik met schilderen altijd doe is meer accentueren dus de kleuren wat feller maken dan dat het in werkelijkheid is. als ik een glas schilder en er zit een witte spiegeling in dan maak ik die ook echt wit, met een klein beetje kleur van het glas er doorheen. Dan komt het nog meer naar voren.
Zo ga zo werken en hoop dat er veel gebruik gemaakt wordt van dit draadje. Het is ozo belangrijk dat je iets onder handen hebt want mensen gaan ook heel vaak drinken uit verveling.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zal eens ff kijken of ik uit kan leggen hoe je het beste een foto of tekening kan vergroten, heb daar nog tijd voor.
Daar komt ie.

Als je een tekening hebt van 15 cm bij 20 cm dan kun je die ook vergroten. Je wilt hem b.v. 4 x vergroten.
Dan pak je een vel papier dat 4x zo groot is. Dan ga je het orgineel in hokjes verdelen. Dus de helft nemen van 15 cm. en van 20 cm. Daar zet je een streep naar beneden en horizontaal ook. Dan pak je daar weer de helft van, en zo deel je alles in hokjes. Hoe kleiner de hokjes des te makkelijker is het om te tekenen.
Dit doe je bij het grote vel ook. Precies zoveel hokjes al bij het orgineel. Dus moet op het vel, een hokje precies 4x zo groot zijn als bij het orgineel. Bij de copie moet je natuurlijk de strepen heel dun maken, zo dat je ze net ziet want die moet je naderhand weer uit gummen.
Dan zet je op het orgineel en op de copie zeg maar, aan de bovenkant, letters van het alfabet en aan de zijkant nummer je het.
Nu kun je precies zien waar wat op het orgineel staat. Makkelijk is dat als je gaat beginnen, dat je de rest afdekt zodat je je alleen maar hoeft te concentreren op dat kleine stukje.
Een makkelijk foefie is, als je niet met je hand op de tekening wilt komen, een stuk hout, waarop je je hand kan laten steunen. Als je dat stuk hout, b.v. een oude steel, aan de bovenkant van het vel neerlegt en iets omhoog houdt, zodat je hand niet in aanraking komt met het papier, kun je je hand laten rusten op de steel.
Als je kunt maak dan wat foto's, dan kunnen anderen zien hoe het gaat, en eventueel vragen stellen aan je. Leuk om informatie aan elkaar te geven.
Nou suc6 allemaal. :heart::present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

quote:


Originally posted by:
woman

Ik ben ook bij mezelf te raden gegaan, toen ik begon met stoppen.


Wat wil ik nou héél héél héél erg graag ...


En dat was


BUIKDANSEN


En ik maak zelf de kostuums en hoop daar in de toekomst beetje centjes mee te verdienen
:)

Het is een heuse passie geworden, ik heb thuis nu een dansruimte met spiegelwand enzo


Ik mag wel zeggen, ik heb een nieuwe verslaving gevonden ! Een gezonde dit keer
:)



Wow Woman, wat leuk!!!

Ik zou het mezelf nog niet zien doen (veel te dik daarvoor, momenteel) maar ik vind het wel mooi om te zien, en zeker de kostuums. Vroeger heb ik veel genaaid, maar ik zie mezelf nog niet een dergelijk kostuum in elkaar zetten. Lijkt me heel moeilijk!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ahum juist ja Jane.:heart: Had ik eerder moeten weten. Heb me vanochtend het lazerus getypt.:huh:

Ali ik heb vroeger ook best veel genaaid. Uit mezelf geleerd. Gewoon een oude broek die lekker zit uit elkaar halen en dan gebruiken als patroon. Heb zo dus hele pakken gemaakt.
Ik ben een autodidact, en dat is een voordeel vind ik zelf. Hoef niet te wachten tot je aangenomen wordt voor een cursus, maar beginnen, en door de fouten leren.
Maar misschien kun je het weer eens gaan oppakken?;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey Bol,

Vorige week op mijn schildercursus precies gezien wat jij hebt beschreven. Enneh, handig, dus dank je! Op vakantie bijvoorbeeld heb ik echt geen printer bij me. Bovendien vind ik het wel leerzaam om gewoon te proberen een tekening / foto of echte situatie zo verhoudingsgetrouw mogelijk op papier te zetten zonder hulpmiddelen. Zoals "mijn varken" . Het eerste varken had twee totaal ongelijke oren. Dat zag ik pas veel later.... Dus nog een tweede gemaakt.... :)

Ben nu bezig met voorbereidingen voor het schilderen van een bos verkleurende (tuin)geraniumbladeren. Waar ben jij op dit moment mee bezig Bolletje?

xx

Ali

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat ontzettend mooi Woman, ik vind het nog steeds zo'n fraai werk. Word je daar ook zo rustig van? Heerlijk om te doen.
Heb ooit eens pakjes moeten maken voor het Caribisch karnaval, dat was ook zo'n priegelwerk, daar moesten er geloof ik 19 van gemaakt worden. maar heerlijk was dat, zo bij de t.v.

Ali ik ben bezig met een soort visvrouw, heb daar pas geleden wat foto's van op het frum gezet maar weet niet meer precies wanneer. Eergisteren of zo. Zal het over een tijdje wel weer een keer doen en dan zet ik het ook op dit draadje. Of wacht, ik kan kijken of ik dadelijk ff tijd heb.
Ja Jane schreef dat je ook kunt vergroten met een printer maar weet niet of dat ook lukt om het dan zo te vergroten dat je b.v. een plaatje hebt van 13-18 of zo en dat je dat dan kunt vergroten naar een plaatje wat op een doen van 60-80 cm. kunt krijgen.
Vroeger tekende ik het zonder gekopiërde vergroting, maar deed ik het met die hokjes, dan was ik echt een week bezig omdat dat allemaal perfect moest zijn. Ja en dan schilder je er naderhand overheen dus eigenlijk was dat niet nodig. Nu laat ik het gewoon vergroten bij een boekwinkel. Trek het dan over en spuit er een heel dun laagje vernis op zodat je, als je er met je hand op komt niet helemaal weg wrijft.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heej Bolletje,

wat een leuk initiatief, dit hobbydraadje! Super!

Zo krijg je een hoop tips en ideetjes over vanalles en nog wat... Buikdansen, aquarelleren, enz.
Woman: mooi werk hoor, die kostuums!
En aliblabla: jouw foto's van de aquarels kon ik helaas niet openen, ik was erg benieuwd!

Ik teken mandala's, ik dicht, ik schrijf (heb al twee keer met een column in de Libelle en in de Flair gestaan, per ongeluk) en ik schilder ook graag, met olieverf, acrylverf... Aquarelleren doe ik ook maar vind ik echt moeilijk. Dus complimenten voor jullie die dat wél goed kunnen! ik teken ook graag met pastelkrijt en met houtskool...

Maar.... nu ben ik al de vierde wintersjaal op verzoek aan het breien, haha, dus nu ga ik maar snel nog een paar naalden breien en wat tv kijken.
Ik ga echt eens proberen om wat foto;s van mij op deze draad te krijgen.
Als ik maar eens wist hoe dat moest, kan iemand me dat eens uitleggen?

Nou, creatievelingen, ga zo door! en zo houen we het lekker droog met zijn allen!:D

Liefs, Tobbertje:present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo....

Daar is Ali weer eventjes. Ben de hele week aan het schilderen geweest, heerlijk!

Heb een fotootje van mijn laatste aquarel geplaatst: http://img261.imageshack.us/im...fstblad1061110copy.jpg

Ben heel benieuwd naar de werken van anderen! Tobbertje, wat jammer dat je de link niet kunt openen! Ik hoop dat het met deze wel lukt!

:)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo zeg Ali, wat ontzettend mooi, wat doe je dat geweldig zeg. Kunnen we niet een keertje een expositie gaan houden van alle mensen hier die creatief bezig zijn?:)
Heb je ook wel eens geprobeerd om een bos bloemen te schilderen? Een soort stilleven? Ik zal eens een keertje kijken of ik mijn stillevens hier kan plaatsen. Dat is zo leuk om te schilderen.

Ben trouwens ook erg benieuwd waar Ali nu mee bezig is.;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bolletje...

ik ben sprakeloos! Wat schilder jij geweldig mooi!! Zo gedetailleerd... WOW!!! Dat zal ik nooit kunnen, dan ben ik echt maar een amateurtje... Supermooi! Mijn oprechte complimenten!
Dat is een inspiratiebron wat jij maakt. je kunt je meten met Gary Jenkins enz..

Liefs, Tobbertje:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...